Νέο βίντεο-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει μέρος των συνθηκών του δυστυχήματος που συνέβη πριν περίπου ένα μήνα έξω από τη Βουλή με ευθύνη του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη ήρθε στο φώς της δημοσιότητας. Όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο, καθώς και σε άλλα, που έχουν δημοσιευτεί σε προηγούμενο χρόνο, το υπηρεσιακό όχημα κλείνει τον δρόμο στο ύψος της Ακαδημίας, προκειμένου να στρίψει αριστερά και να μπει στο γκαράζ της Βουλής. Ωστόσο, επειδή η μπάρα παραμένει κλειστή το αυτοκίνητο κόβει ταχύτητα, με αποτέλεσμα ο 23χρονος Ιάσονας που κινείται δίπλα από ταξί που έχει κόψει ταχύτητα να μην προλάβει να αντιδράσει. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ, η δύναμη με την οποία εκτοξεύτηκε ο νεαρός από την μηχανή ήταν τόσο μεγάλη, που το κράνος του βρέθηκε κάτω από την κλούβα των ΜΑΤ, που βρισκόταν σταθμευμένη σε απόσταση δεκάδων μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στο βίντεο, όσο και κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις συνθήκες του συμβάντος, καθώς και στα πρόσωπα που ήταν παρόντα, ωστόσο η αναφορά στο γεγονός ότι εκτός από τον οδηγό, στο υπηρεσιακό όχημα της της Ν. Μπακογιάννη υπήρχε και συνεπιβάτης, στον οποίο αποδίδεται η ιδιότητα του αστυνομικού είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Στο ίδιο βίντεο έχει καταγραφεί και η αντίδραση των δύο αστυνομικών που επέβαιναν στο συγκεκριμένο όχημα. Μόλις γίνεται το τροχαίο ο συνοδηγός κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Κοιτάει την σμπαραλιασμένη μηχανή και πηγαίνει προς τον 23χρονο που βρίσκεται στην άσφαλτο. Κρατά το κεφάλι του, δείχνει να έχει χτυπήσει κι αυτός. Σκύβει για λίγο κι ύστερα επιστρέφει προς την είσοδο, και μαζί με τον οδηγό φαίνεται να ρωτούν τον φύλακα πώς έγινε το τροχαίο. Δυόμισι λεπτά μετά ο οδηγός μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο και προχωρά προς το εσωτερικό της Βουλής.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η ιδιότητα του συνεπιβάτη ως προσώπου της προσωπικής ασφάλειας της Ν. Μπακογιάννη εντείνονται τα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες τόσο στον ίδιο όσο και στον οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος, ενώ έχουν παρέλθει πάνω από 40 ημέρες από την ημερομηνία του δυστυχήματος. Παράλληλα, αναπάντητο παραμένει το γιατί χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη πύλη για την είσοδο του οχήματος στο προαύλιο της Βουλής, εφόσον όταν δεν επιβαίνει πρόσωπο του Κοινοβουλίου το πρωτόκολλο της Βουλής ορίζει ότι τα οχήματα πρέπει να εισέρχονται στο γκαράζ ή σε άλλες εισόδους από τη Λεωφόρο Αμαλίας (από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος).

Τέλος, όπως αποκαλύπτεται από το βίντεο, το δυστύχημα έγινε μπροστά σε τουλάχιστον έξι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και πολλούς άλλους περαστικούς. Υπενθυμίζεται ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών Ένορκη Διοικητική Έρευνα (ΕΔΕ) για τον τροχονόμο που ήταν παρών στο συμβάν και έδιωξε κακήν – κακώς έναν από τους αυτόπτες μάρτυρες, απειλώντας τον ότι θα του κόψει πρόστιμο επειδή δεν φορούσε κράνος, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία.