Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της ασυνέπειας και των αντιφάσεων. Το 2021 θεσπίζει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια με κύριο επιχείρημα πως μαθητές του 5, του 6 και του 7 δεν πρέπει να καταλαμβάνουν θέσεις στις Σχολές. Εξαγγέλλει μειώσεις στους εισακτέους πολλών Σχολών μεταξύ των οποίων η Ιατρική με κύριο επιχείρημα το ότι: “παράγουμε υπερβολικά πολλούς γιατρούς”.

Τελικά, το 2024, στον απόηχο της ψήφισης του κατάπτυστου νόμου για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενός νόμου αντισυνταγματικού, που απέρριψε ρητά και μαχητικά η κοινή γνώμη, ανακοινώνει την ίδρυση νέας Ιδιωτικής Ιατρικής CVC- «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» ώστε να παραχθούν ακόμη περισσότεροι γιατροί! Γιατροί, μάλιστα που για την εισαγωγή τους στην ιδιωτική σχολή, πέρα από τις πολλές χιλιάδες ευρώ/έτος σε δίδακτρα, θα αρκεί να έχουν γράψει 8 ή 9 χιλιάδες μόρια σε αντίθεση με τις 18.000- 19.000 που είναι η βάση της Δημόσιας Ιατρικής! Σε περίπτωση δε, που έρχονται να σπουδάσουν από χώρα του εξωτερικού θα αρκεί για την εισαγωγή τους το απολυτήριο Λυκείου!

Η κυβέρνηση των α λα καρτ “Αρίστων” αφού άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με την καταστροφική “σύμπραξη” δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, αφού μας έδειξε πως η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται με όρους χρήματος με τα απογευματινά επί πληρωμής χειρουργεία, ιδρύει τώρα μια εξαιρετικά αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτική Ιατρική Σχολή που θα στεγαστεί στον “επενδυτικό παράδεισο” του Ελληνικού.

Ως αγωνιζόμενη νεολαία, δεν αντιλαμβανόμαστε την Παιδεία ως μια στείρα αγοραπωλησία ενός τίτλου/πτυχίου αλλά ως ένα αναφαίρετο λαϊκό δικαίωμα με προοπτική ένα πιο ελπιδοφόρο “αύριο”. Δεν αντιλαμβανόμαστε την πρόσβαση στην Υγεία ως ένα ταξικό προνόμιο για λίγους κι εκλεκτούς στο βωμό του κέρδους οποιασδήποτε CVC. Δεν αντιλαμβανόμαστε τα φοιτητά ως πελάτες κατ’ αντιστοιχία ενός “πανεπιστημιακού τιμοκαταλόγου”, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι ζωντανών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, μέσα στα οποία αναπτύσσεται η σκέψη, “γεννιέται” η πολιτική αντίληψη και δράση και κατακτιέται η ακαδημαϊκή πληρότητα.

Η καλύτερη απάντηση σε όσες/ους δρομολογούν την υποβάθμιση των σπουδών μας και την εφαρμογή ταξικών κριτηρίων για την εισαγωγή και φοίτηση στην Τριτοβάθμια είναι τα “ποτάμια” δεκάδων χιλιάδων μελών της σπουδάζουσας και σκεπτόμενης νεολαίας από όλη την Ελλάδα, μαζί με γονείς κι εκπαιδευτικούς, που για μήνες διαδηλώνουμε στους δρόμους των πόλεων για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και για υψηλού επιπέδου δωρεάν σπουδές στο μπόι των ονείρων μας!

Ο Νόμος Πιερρακάκη, θα μείνει στα χαρτιά! Καμία σκέψη για εφαρμογή του Νόμου και Ιδιωτικές Σχολές!