Και συνεχίζει:

Πιο συγκεκριμένα, γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα απειλούνται με κυρώσεις αν φορέσουν «ακατάλληλα ρούχα», «επιδείξουν δημόσια τη σεξουαλικότητα τους» ή έχουν «σεξουαλική επαφή εκτός γάμου». Ακόμα και αν μια γυναίκα πέσει θύμα βιασμού, οι αρχές θα πιστέψουν τον θύτη και εκείνη μπορεί να δεχθεί διώξεις.

Επιπλέον, υπάρχουν κατηγορίες ότι το Κατάρ ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες αξιωματούχων της FIFA με σκοπό την ανάληψη της διοργάνωσης, γεγονός για το οποίο ερευνώνται ο τέως πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ, ο πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί και δεκάδες άλλοι αξιωματούχοι.

Η προσπάθεια αυτή του αυταρχικού καθεστώτος του Κατάρ εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αυταρχικών καθεστώτων, όπως αυτό της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ, της Ρωσίας και της Κίνας, να κάνουν το λεγόμενο «sportswashing».Δηλαδή, μέσω της ανάληψης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων ή της εξαγοράς ποδοσφαιρικών ομάδων, να εξωραΐσουν την εικόνα τους στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και έτσι να μπορέσουν να προχωρήσουν στη σύναψη εμπορικών και άλλων συμφωνιών με κράτη, χωρίς να υπάρχει αντίδραση για τα εγκλήματα που διαπράττουν.

Σήμερα και παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, όσες εθνικές ομάδες παίρνουν μέρος και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με τον δικό τους τρόπο για όσα έχουν συμβεί, αντιμετωπίζουν άρνηση από τη FIFA,δείχνοντας ότι παρά την φαινομενική κάθαρση, η σήψη και η διαφθορά καλά κρατεί εντός της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ως Νεολαία του ΜέΡΑ25 ενώνουμε τη φωνή μας με εκείνη οπαδών, ακτιβιστών, συλλογικοτήτων και οργανώσεων από όλο τον κόσμο.

Λέμε ΟΧΙ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 στο Κατάρ. Λέμε ΟΧΙ στην ασταμάτητη εκμετάλλευση των «πολλών» από τους λίγους για το χρηματικό κέρδος των δεύτερων, εις βάρος της ζωής των πρώτων. Λέμε ΟΧΙ στο Μουντιάλ, ΟΧΙ στην FIFA, ΟΧΙ στους θανάτους συνανθρώπων μας για να εξασφαλίσουν τους στόχους των πλουσίων, ΟΧΙ στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων από κυβερνήσεις και εταιρείες σε όλο τον πλανήτη.

Καλούμε όλους και όλες να μην παρακολουθήσουν το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και να μην αγοράσουν τα προϊόντα των εταιριών που διαφημίζονται σε αυτό. Τέλος, ζητούμε να αποζημιωθούν οι οικογένειες των νεκρών εργατών.