Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης «τις τελευταίες μέρες γίνομαι και στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά» αναφερόμενος σε δήλωση που είχε κάνει προ ημερών, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Εκ των υστέρων, ο μέχρι πρότινος υπουργός ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, «έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μη κρύβομαι στα δύσκολα. Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο. Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Γι’ αυτό, όπως λέει, υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη, έντονη ήταν η δυσαρέσκεια στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να προβεί σε δήλωση ώστε να μετριάσει την πολιτική ζημιά για την κυβέρνηση.

Κατόπιν προφανούς συνεννόησης, δε, με το Μαξίμου, ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε συγνώμη κάνοντας λόγο για λανθασμένη διατύπωση, ενώ δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Και εγώ και όλοι εδώ στο υπουργείο Ναυτιλίας νιώθουμε συγκλονισμένοι και αισθανόμαστε την φρίκη και εγώ και όλοι που νιώθει ο ελληνικός λαός. Και θα ήθελα πριν ξεκινήσω να τοποθετούμαι να ζητήσω συγνώμη αν άθελα μου με λανθασμένη διατύπωση ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσης του ως εξίσωση του θύματος με το θύτη».

Σημειώνεται πως οι ευθύνες του Λιμενικού Σώματος για όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν τις προηγούμενες ημέρες ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ έχουν παραπεμφθεί σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.