«Ο εβραϊκός λαός έχει αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα σε όλα τα μέρη της Γης του Ισραήλ. Η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει και θα προωθήσει τον εποικισμό (…) σε Γαλιλαία, Νεγκέβ, Γκολάν, Ιουδαία και Σαμάρεια», αναφέρει δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το κόμμα του Νετανιάχου. Οι περιοχές «Ιουδαία και Σαμάρεια» είναι τα βιβλικά τοπωνύμια, που χρησιμοποιούνται στα ισραηλινά έγγραφα για να περιγράψουν τη Δυτική Όχθη.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στο κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου και το κόμμα Θρησκευτικού Σιωνισμού, που περιλαμβάνει τη δέσμευση για νομιμοποίηση των ισραηλινών εποικισμών.

Υπόσχεται επίσης να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη «επιλέγοντας το χρονοδιάγραμμα και λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά και διεθνή συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ».

Ακόμα η συμφωνία περιλαμβάνει μια δέσμευση για επέκταση και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τους ισραηλινούς οικισμούς στη διαιρεμένη πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη.

Αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια ρήτρα που δεσμεύεται να αλλάξει τους νόμους κατά των διακρίσεων της χώρας για να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αρνηθούν την υπηρεσία σε ανθρώπους «λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων». Η νομοθεσία προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων LGBTQ+. Ο Νετανιάχου είπε ότι δεν θα αφήσει τον νόμο να περάσει, αλλά παρ’ όλα αυτά άφησε τη ρήτρα στη συμφωνία συνασπισμού.