«Ακόμα και μετά από 75 χρόνια ο πόλεμος της ανεξαρτησίας δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Νετνιάχου.

«Θα νικήσουμε γιατί εδώ διακυβεύεται η ύπαρξή μας», είπε χαρακτηριστικά, παρομοιάζοντας τη Χαμάς με τους Ναζί.

«Πλέον πολλοί σε όλο τον κόσμο καταλαβαίνουν τι αντιμετωπίζει το Ισραήλ. Κατανοούν ότι η Χαμάς εκπροσωπεί μία νέα εκδοχή του ναζισμού. Έτσι όπως όλος ο κόσμος ενωμένος νίκησε τους Ναζί και τον ISIS, έτσι ενωμένος πρέπει να νικήσει τη Χαμάς», είπε χαρακτηριστικά.

«Μην κάνετε τα ίδια λάθη, για τον απλό λόγο ότι το τίμημα που θα πληρώσετε θα είναι πολύ πιο υψηλό» τόνισε.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ χαρακτήρισε τον πόλεμο μία μάχη ανάμεσα «στις δυνάμεις του φωτός και του σκότους, ανάμεσα στην ανθρωπότητα και στην κτηνωδία».

«Θα θριαμβεύσουμε, διότι πρόκειται για την ίδια την ύπαρξή μας σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι γεμάτη από σκοτεινές δυνάμεις. Η Χαμάς είναι μέρος του άξονα του κακού του Ιράν και της Χεζμπολάχ. Στόχος τους είναι να βυθίσουν τη Μέση Ανατολή σε μια άβυσσο χάους», διεμήνυσε ο Νετανιάχου.

Μάλιστα προειδοποίησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ στέλνοντας μήνυμα να μην εμπλακούν στη σύγκρουση και «να μην δοκιμάσουν τα όρια μας».

«Μην κάνετε τα ίδια λάθη, για τον απλό λόγο ότι το τίμημα που θα πληρώσετε θα είναι πολύ πιο υψηλό», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουν περάσει 10 ημέρες αφότου η τρομοκρατική οργάνωση έσφαξε 1.300 ανθρώπους, τραυμάτισε 4.000 και απήγαγε περισσότερους από 200 ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας», σημείωσε.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω από την καταστροφή που συνέβη πριν από δέκα ημέρες. Θα ερευνήσουμε κάθε πτυχή σε βάθος» είπε ακόμα και σημείωσε πως ο στόχος είναι νίκη απέναντί στη Χαμάς και να πέσει από την εξουσία.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των οικογενειών των ομήρων.

«Έχουμε δεσμευτεί σε όλες τις οικογένειες. Δεν θα υποχωρήσουμε στις προσπάθειές μας να φέρουμε πίσω τους αδερφούς και τις αδερφές μας» ανέφερε κλείνοντας.