Εκτός κομματικής γραμμής ήταν η μη ψήφιση υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη από τον γραμματέα της Νέας Δημοκραίας Μανόλη Κεφαλογιάννη, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον βουλευτή Βοιωτίας Ι. Καράμπελα
Η γραμμή του κόμματος, όπως ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες και ο γραμματέας της ΚΟ Θανάσης Μπούρας ήταν υπέρ της ψήφισης της άρσης ασυλίας, ωστόσο οι «3» δεν συμμορφώθηκαν.
Ο Μ. Κεφαλογιάννης πάντως ανέφερε, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βουλή, ότι ψήφισε αρνητικά, θέλοντας να δώσει στον Ηλία Κασιδιάρη την ευκαιρία να ζητήσει «συγγνώμη» για το επεισόδιο μέσα στη Βουλή.
Από την πλευρά του ο Ι. Καράμπελας δήλωσε στη συνέχεια ότι ψήφισε αρνητικά «κατά λάθος».
Πληροφορίες από τη Λ.Συγγρού, πάντως, θέλουν να μην δίνεται συνέχεια από το κόμμα στο ζήτημα, αναφέρει η «Καθημερινή».