Σάλο -και δικαιολογημένα- προκάλεσε η επιλογή του site meaculpa.gr, να δημοσιεύσει λίστα με ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου, για να «αναδείξει» το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.. Η ιστοσελίδα δημοσίευσε τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, επειδή μεταξύ των μαθητών υπάρχουν ονόματα που δεν είναι ελληνικά. Το άρθρο το οποίο έσπευσε να αναδημοσιεύσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, παρουσιάζει ως σοκαριστικό τον κατάλογο με τα ονόματα των νηπίων και πηγή του καταλόγου, σύμφωνα με το άρθρο, είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιστοσελίδα ανήκε έως και τον Νοέμβριο του 2019 στον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μετοχές του φέρονται να μεταβιβάστηκαν στη σύζυγό του λόγω ασυμβίβαστου με τη βουλευτική ιδιότητα. Όταν ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου έκανε ανάρτηση με την οποία κάνει γνωστό ότι άρθρο δημοσίευε παιδιά νηπίων -χωρίς ωστόσο να ονοματίζει τον Κων/νο Μπογδάνο, ο βουλευτής, τον απείλησε δικαστικά.

Μετά την κατακραυγή, το σάιτ αφαίρεσε από το άρθρο την λίστα που περιλάμβανε τα ονόματα των μικρών μαθητών -χωρίς καν να καλύψει τα ονόματά τους. Το screenshot από την ιστοσελίδα -φυσικά με καλυμμένα τα ονόματα των παιδιών και της δασκάλας τους.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου, εν συνεχεία ρώτησε τον Κων/νο Μπογδάνο αν θα αναλάβει την ευθύνη σε ενδεχόμενο πογκρόμ εναντίον των παιδιών αυτών, τα ονόματα των οποίων βγήκαν στη φόρα με το έτσι θέλω.

Στη συνέχεια το site επιχείρησε να απολογηθεί.

Διαγραφή Μπογδάνου και τέλος στην κάλυψη Μητσοτάκη ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για τη στοχοποίηση νηπίων

«Εχθές το βράδυ  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από  γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ως «μοναδικό υπεύθυνο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει»

Από την πλευρά του, το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για «χρυσαυγήτικα, φρικιαστικά δημοσιεύματα» και αναρωτιέται αν «ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές;»

Αναλυτικά:

Ανάρτηση της σελίδας mea culpa, της οποία μέχρι πρότινος ήταν ιδιοκτήτης, με την ιδιοκτησία πλέον να ανήκει στη γυναίκα του, έκανε ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Μπογδάνος αναπαράγοντας φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός Βουλευτής αναπαρήγαγε τρισάθλιο δημοσίευμα της μέχρι πρότινος ιστοσελίδας του με τίτλο: «σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», το οποίο καταδείκνυε πληθώρα ονομάτων χωρίς ελληνική ρίζα.

Μετά την κατακραυγή μέχρι και η σελίδα κατέβασε τις ρατσιστικές αυτές λίστες της ντροπής, χωρίς βέβαια να δημοσιοποιήσει, ως όφειλε, ότι έκανε αλλαγές στο δημοσίευμα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κυβερνητικός Βουλευτής να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις δημοσιογράφους και πολίτες, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οι λίστες (που αρκετοί χρήστες έχουν φωτογραφίσει και αποθηκεύσει) δεν δημοσιεύτηκαν.

Φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος «σοκαρισμένος» με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπιαγωγεία, μαζί με την μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγήτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά την στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως “φιλελεύθερης παράταξης”; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε την διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ.