Την καταγγελία του πατέρα επιβεβαίωσε μιλώντας στο Mega ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Νισύρου, Γιάννης Κουλάκης, αναφέροντας ότι ο καταγγελλόμενος ως δράστης έχει διοριστεί τα τελευταία χρόνια στο αρχαιολογικό μουσείο και μένει μόνιμα στο νησί. «Μέσω της υπηρεσίας μας ξεκινήσαμε τις θεσμικές διαδικασίες και σήμερα έρχεται κλιμάκιο ψυχολόγων και κοινωνική λειτουργός. Χθες εμείς κάναμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα με τα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Ξεκίνησε το γαϊτανάκι να λύνεται και πολύ περισσότερα παιδιά ανοίχτηκαν και μιλήσανε, δηλαδή οι προεκτάσεις ενδεχομένως είναι πολύ μεγάλες. Τα πράγματα δυστυχώς από αυτά που βγαίνουν και θα βγουν και στην πορεία είναι πολύ χειρότερα, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να μιλήσω», είπε, επισημαίνοντας πως οι καταγγελίες κατά του 50χρονου αφορούν σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, και σε σύνολο άνω των 50 παιδιών, είναι τουλάχιστον έξι αυτά που έχουν μιλήσει για κακοποίηση από τον συγκεκριμένο.

«Το μεγαλύτερο όπλο που έχουν όλοι αυτοί οι αδίστακτοι γύρω μας είναι η ντροπή μας. Αυτή η ντροπή που μπορεί να νιώθουμε, ενώ είμαστε θύματα, κάνει το θράσος τους ακόμα μεγαλύτερο» τόνισε ο κ. Κουλάκης.

Αναφορικά με τον κίνδυνο απέλασης του καταγγέλλοντα πατέρα και τη διαμαρτυρία των κατοίκων, ο διευθυντής του σχολείου είπε «Δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό το οποίο συμβαίνει στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, που παρελαύνει η διαφθορά και μετά η συγκάλυψη», κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο, που αν και δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, πήρε το θάρρος «να πάει και να πολεμήσει το τέρας». «Ευτυχώς αυτό που έγινε μετά έξω από το ΑΤ πραγματικά ήταν εντελώς συγκινητικό, όλος ο κόσμος να συμπαρασταθεί σ’ αυτόν τον άνθρωπο και να βοηθήσει σ’ αυτή την οδύσσεια που πήγε να γίνει για να τον διώξουν από το νησί».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και αναφέρονται στη διαχείριση περιστατικού από τις αστυνομικές αρχές στη Νίσυρο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου έλαβε ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης, ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία.

Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του.