Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα δύο μέσα ενημέρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν επισήμως απαντήσεις για τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν στα μέσα ενημέρωσης τα χρήματα της καμπάνιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό, προειδοποιώντας πως «το θέμα δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ».

«Η διαχείριση δημοσίου χρήματος με αδιαφανή και αυθαίρετο τρόπο συνιστά παραβίαση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας» υπογραμμίζεται ακόμα στην ανακοίνωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε εξώδικη διαμαρτυρία έχουν προχωρήσει από τις 18 Ιουνίου το Documento και τα documentonews.gr και koutipandoras.gr για τον αποκλεισμό τους από την καμπάνια των 20 εκατ. ευρώ, με αποδέκτες την εταιρεία αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της εφημερίδας και του ραδιοσταθμού:

Το σκάνδαλο της διανομής κρατικού χρήματος σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, με πρόσχημα την ενημέρωση για τον κορονοϊό, εκτός από τις πολιτικές έχει και νομικές διαστάσεις, με τις οποίες η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ασχοληθεί σύντομα.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας απέφυγε να αναφερθεί στα κριτήρια με τα οποία κατευθύνθηκαν συγκεκριμένα ποσά σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Από μια απλή ανάγνωση της λίστας, όμως, όπου ανύπαρκτες ιστοσελίδες, εφημερίδες μηδενικής κυκλοφορίας και σταθμοί ελάχιστης ακροαματικότητας εμφανίζονται να έχουν εισπράξει προκλητικά μεγάλα ποσά, καθίσταται εμφανές ότι το κριτήριο ήταν ένα και μοναδικό: η ενίσχυση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ και η ταχτοποίηση «κολλητών» της ενημέρωσης.

Η «Αυγή» και ο ραδιοφωνικός σταθμός 105.5 Στο Κόκκινο ήδη απευθύνονται με εξώδικο στο υπουργείο Οικονομικών, τη Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και την εταιρεία «Initative» και ζητούν να υπάρξει επίσημη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν στα ΜΜΕ τα 20 εκατομμύρια της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορονοϊό

Η διαχείριση δημοσίου χρήματος με αδιαφανή και αυθαίρετο τρόπο συνιστά παραβίαση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Γι’ αυτό προειδοποιούμε κάθε υπεύθυνο ότι το θέμα δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ.

Διαβάστε ακόμα:

Νομική συνέχεια «υπόσχονται» στην κυβέρνηση η Αυγή και το «Κόκκινο» για τη λίστα Πέτσα