Σύμφωνα με το cannabisnews.gr, η υπογραφή της ΚΥΑ ανοίγει πλέον τον δρόμο για χιλιάδες ασθενείς που επί χρόνια ζητούν την νομιμοποίηση και αναγκάζονται να προσφύγουν σε άλλους τρόπους για να εξασφαλίσουν τη θεραπεία τους.
 
Όπως αναφέρθηκε στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του υπουργείου Υγείας που παραδώθηκε στον υπουργό, Ανδρέα Ξανθό τον περασμένο Απρίλιο, αναφέρονται ότι το προφίλ της σχέσης κλινικού οφέλους – ανεπιθύμητων ενεργειών, είναι ευνοϊκό για μια σειρά από νόσους, όπως η καχεξία, η ανορεξία στο HIV/AIDS, η επιληψία, ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία, καθώς και έμμεσα στην ναυτία της χημειοθεραπείας, στην σπαστικότητα που σχετίζεται με την πολλαπλή σκλήρυνση κ.α.
 
Μάλιστα, τα μέλη της επιτροπής στα συμπεράσματα της έκθεσης τους αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «το προφίλ της σχέσης κλινικού οφέλους – ανεπιθύμητων ενεργειών είναι ευνοϊκό για την ομάδα αυτών των νοσημάτων, όπως προφανώς αναγνωρίζεται επί του παρόντος στα υπό κυκλοφορία κανναβινοειδή σκευάσματα σε άλλες χώρες. Είναι απαραίτητη η άμεση πρόσβαση και των ασθενών στην Ελλάδα στα συγκεκριμένα προϊόντα».

Σχετική αναφορά στην νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης έκανε την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας ο Αλέξης Τσίπρας: