Ο υπουργός Ανάπτυξής και Επενδύσεων μετά και την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του Κωνσταντίνου Φρουζή και δύο γιατρών σχετικά με το σκάνδαλο, μιλώντας σήμερα Δευτέρα στα «Παραπολιτικά FM» αυτοπαρουσιάστηκε ως θύμα. «Εγώ και ο κ. Αβραμόπουλος ελεγχόμαστε 5 χρόνια. [ ] Πέντε χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει καταφέρει να αποφανθεί εάν πρέπει να βάλει στο αρχείο τη υπόθεση Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη ή αν πρέπει να μας οδηγήσει σε κύρια ανάκριση».

Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνοντας λόγω για «αδράνεια των εισαγγελέων». «Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο κ. Φρουζής έχει πάει για δύο παρόμοιες δίκες για άλλους γιατρούς και έχει αθωωθεί και πρωτοδίκως και εφεσιακώς αλλά αυτό το αφήνω, ο Φρουζής θα πάει στα δικαστήρια και θα αποδείξει την αθωότητά του όπως εκείνος νομίζει. Αυτή είναι μια εισαγγελική πρόταση και η εισαγγελική πρόταση στο δυτικό κόσμο δεν είναι τεκμήριο ενοχής ποτέ γιατί η δουλειά των εισαγγελέων είναι κατά βάση να κατηγορούν. Πάω όμως στο κομμάτι που αφορά τους πολιτικούς, σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδος μια προκαταρκτική έρευνα μπορεί να διαρκέσει έως 6 μήνες και μπορεί να παραταθεί για σπουδαίο λόγο για εύλογο χρονικό διάστημα. Γιατί η προκαταρκτική έρευνα είναι να δούμε αν υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις για να πας στην κύρια ανάκριση. Εγώ και ο κ. Αβραμόπουλος ελεγχόμαστε 5 χρόνια. Εγώ δεν ζητάω διακριτική διαχείριση επειδή είμαι υπουργός ή βουλευτής, δεν μ’ αρέσει η διακριτική μεταχείριση δεν έχω ζητήσει ποτέ στη ζωή μου σε τίποτα άλλο να μην έχω διακριτική μεταχείριση άλλο να έχω δυσμενή μεταχείριση. Διότι 5 χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει καταφέρει να αποφανθεί εάν πρέπει να βάλει στο αρχείο τη υπόθεση Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη ή αν πρέπει να μας οδηγήσει σε κύρια ανάκριση» ανέφερε, σημειώνοντας πως είναι όμηρος της δικαιοσύνης, βάζοντας τα με τον Βαξεβάνη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω πει ότι 1η Ιανουαρίου έχω ήδη γράψει την αγωγή μου κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης, θα είμαι ο πρώτος εν ενεργεία υπουργός κράτους μέλους της ΕΕ που θα στραφεί κατά της Δικαιοσύνης της χώρας του. Το θεωρώ τεράστιο εξευτελισμό και για την ελληνική δημοκρατία και για την ελληνική Δικαιοσύνη δεν μου μένει όμως άλλος τρόπος να αμυνθώ έναντι της πρωτοφανούς αδράνειας και ανικανότητας. Εδώ υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύουν να καθυστερήσει τόσο πολύ. Εγώ δεν λέω τι να αποφασίσει οι κ. Εισαγγελείς ας αποφασίσουν ότι θέλουν αλλά ας αποφασίσουν. Δηλαδή πρέπει να υφίσταμαι εγώ και η οικογένειά μου τα πρωτοσέλιδα του Βαξεβάνη και του Φιλιππάκη γιατί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δύο γαιδάρων άχυρα!» τόνισε σχετικά.

Αξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε ότι για τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος όπως έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ο κ. Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας την επίμαχη περίοδο, ήταν άτυπος σύμβουλός του η Εισαγγελία Εφετών έχει ασκήσει έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αναφορικά με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας. Πλέον, την υπόθεση εξετάζει το Συμβούλιο Εφετών από την αρχή.