«Τα πρώτα χρόνια έγιναν λάθη και στα πρώτα προγράμματα αυτοσχεδιάσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός. Είναι αλήθεια ότι στόχος ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας και γι' αυτό είμαι υπέρ των κανόνων για το bail-in, έτσι ώστε να μην διασωθούν επενδυτές με χρήματα φορολογουμένων» ήταν η απάντηση του Γερούν  Ντάισελμπλουμ στις ερωτήσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών, Δημήτρη Παπαδημούλη και Νότη Μαριά, για τα λάθη που έχουν γίνει στο πρώτο μνημόνιο
 
«Θέλω να αποτίσω φόρο της τιμής στην Ελλάδα. Η Ελλάδα εφάρμοσε ένα εντυπωσιακό και ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες δαπάνες, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση, την αγορά εργασίας και προϊόντων» δήλωσε με περίσσια υποκρισία για τις ελληνικές προσπάθειες και θυσίες, την ώρα που συνέχισε να υπεραμύνεται των επιλογών του ίδιου και των συναδέλφων του.

Μάλιστα, προς τούτο υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια τεράστια κρίση, καθώς κινδύνευε με πλήρη κατάρρευση ο χρηματοπιστωτικός τομέας, αφήνοντας πολλές χώρες με υψηλό χρέος, προσθέτοντας με νόημα πως στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα χρειάστηκαν μόνο 4,5 δισ. για τις τράπεζες, καθώς είχε μεγάλη συμμετοχή ο ιδιωτικός τομέας.
 
Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια υποστήριξε πως μία ιδιωτική λύση βρίσκεται κοντά, με στόχο να μην επιβαρυνθούν και εκ νέου οι φορολογούμενοι, ενώ υποστήριξε πως στην Ελλάδα γίνονται τα απαραίτητα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα είναι αυτές τα θύματα των πλειστηριασμών.
 
Ο Ολλανδός, στη συνέχεια των τοποθετήσεών του, φρόντισε να υψώσει «τείχος» και στην πρόωρη έξοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστηρίζοντας πως θα ήταν μεν λογικό να γίνει η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ από τα χρήματα του προγράμματος που απομένουν, ωστόσο κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με το Eurogroup που επιθυμεί να παραμείνει αναμεμειγμένο στο ελληνικό πρόγραμμα.
 
Επανέλαβε πως οι τελικές αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οπότε και θα εξεταστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και μακροπρόθεσμα, ενώ επέμεινε να υποστηρίζει την ανεξαρτησία με την οποία λειτουργεί το άτυπο όργανο του οποίου ηγούταν μέχρι πρότινος.
 
Συγκεκριμένα, όταν ο Δ. Παπαδημούλης έθεσε το ζήτημα της λογοδοσίας του Eurogroup στο Ευρωκοινοβούλιο, σε σχέση και με τις προτάσεις της Επιτροπής για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η διακυβερνητική μέθοδος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τις περισσότερες φορές χρειάζεται ένα συνδυασμός κοινοτικής και διακυβερνητικής μεθόδου. «Οι δύο μέθοδοι θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν και θα υπάρχουν και τριβές» ανέφερε.
 
Τέλος, χαρακτήρισε «συμβολική ανταμοιβή» της Πορτογαλίας την εκλογή του Πορτογάλου Μάριο Σεντένο στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup, κάνοντας ειδική αναφορά στο «καλό παράδειγμα» της ιβηρικής χώρας για την έξοδο από το μνημόνιο.