«Επαναλαμβάνω. Κανένας Δημήτρης Παπαζαχαρουδάκης δεν βασανίστηκε στην ΓΑΔΑ» αναφέρει σε ανάρτησή του.
Υπενθυμίζεται ότι παρά την οργισμένη αρχική διάψευση της καταγγελίας του στη «Εφημερίδα των Συντακτών» από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, μετά τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες του Άρη Π. σε σειρά ΜΜΕ, έδωσε εντολή να διερευνηθούν τελικά οι καταγγελίες του.
«Η κατάθεσή μου διήρκησε 5 ώρες και αυτό επειδή επέλεξα να τοποθετηθώ μόνο για τις πρώτες 7 ώρες της κράτησης μου αναφέροντας μόνο τα πιο σημαντικά κατ’ εμέ σημεία» ανέφερε μετά την κατάθεσή του.
Στη συνέντευξή του στο ΤhePressProject, μεταξύ πολλών άλλων, είχε καταγγείλει: «Κάποια στιγμή φτάνω στο υπόγειο της ΓΑΔΑ. Εκεί είχαν στήσει την υποδοχή μου, σε στρατιωτική διάταξη θα έλεγε κανένας, κουκουλωμένοι, μαυροφορεμένοι, όρμησαν πάνω μου για να με υποδεχτούν. Αργότερα με πετάνε στο ασανσέρ, μου λένε ότι θα βιάσουν ακόμα μέχρι το κουτάβι μου. Δεν ξέρω αν είναι μια λεπτομέρεια το ότι έχω σκύλο και είναι στην πίσω αυλή του σπιτιού μου που δεν έχει ορατότητα. Δεν ξέρω αν υπαινίσσονταν το κουτάβι ή οτιδήποτε έχω και αγαπώ. Με παρατάνε σε κάποιο δωμάτιο, όπου εκεί με υποδέχονται άλλοι αστυνομικοί».
Μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, περιέγραψε τον βασανισμό του ως κάτι που εξελίχθηκε σε δύο γύρους: «Όσον αφορά τον πρώτο γύρο, έμεινα, με σβηστά φώτα, με μία κουκούλα στο πρόσωπό μου, δεμένος πισθάγκωνα, με τα χέρια μου έτοιμα να κοπούν, μέσα στο σκοτάδι να δέχομαι κλωτσιές και να μην ξέρω από πού θα έρθουν κάθε φορά. Μου ζητάγανε να πω τι ομάδα είμαι, εννοώντας αθλητική ομάδα. Ό,τι συμβαινει σε αυτό το δωμάτιο είναι κατά τη διάρκεια ξυλοδαρμού. Προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι δεν είμαι καμία ομάδα. “Στα αρχίδια μας, θα πεις μία ομάδα”».
Παρόλα αυτά. 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ έστειλαν εξώδικα στην «Εφ.Συν» και το «Ντοκουμέντο» γιατί δημοσίευσαν καταγγελίες συλληφθέντων για τα βασανιστήρια μέσα στη ΓΑΔΑ. «Οι συγκεκριμένες θέσεις και αιτιάσεις σας μας προσβάλλουν χωρίς λόγο, αφίστανται παντελώς της πραγματικότητας, δεν έχουν την ελάχιστη σχέση με την δεοντολογία, την ελευθεροτυπία, το δημοσιογραφικό λειτούργημα και προπάντων τη δημοκρατία εν έτει 2021» σημειώνεται στο εξώδικο.
Γίνεται λόγος για «εργαζόμενους αστυνομικούς που το μόνο που έπραξαν με αυταπάρνηση και με απόλυτα ουμανιστικό τρόπο ήταν το υπηρεσιακό τους καθήκον, σύννομα και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές διαταγές και εγκυκλίους».