Το υπουργείο Τουρισμού επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κ. Μητσοτάκης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας, και ο γενικός γραμματέας, Κώστας Λούλης. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο τουρισμός αποτελεί «τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας, στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα -και σε ένα βαθμό αναξιοποίητα- συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Εν συνεχεία τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός δεκαετούς σχεδίου «για τον τουρισμό του μέλλοντος ο οποίος θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στην καινοτομία αλλά και τη βιωσιμότητα». Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μην βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα».

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το εν λόγω σχέδιο «θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού», επικαλούμενος και πάλι την συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο «είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης». Επισήμανε ότι στην εκπόνηση του νέου εθνικού προγράμματος για τον ελληνικό τουρισμό, το υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις.

Εν συνεχεία στάθηκε στην ανάγκη για «ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα και ξεκάθαρους στόχους» που θα υλοποιήσουν τα άλλα υπουργεία, ώστε «να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν επιτέλους πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα», ευχόμενος να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν επιτυχημένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, επισήμανε ότι στη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη τέθηκε το θέμα της ρύθμισης των βραχυχρόνιων μισθώσεων που, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει «να μπει μια τάξη σε αυτή την αγορά». Την ίδια στιγμή, στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκε το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Σχετικά με την τουριστική εκπαίδευση, ο Χ. Θεοχάρης ανάφερε ότι πρέπει «να έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα παγκόσμιας κλάσης σε ό,τι αφορά την τουριστική εκπαίδευση». Για τον ΕΟΤ σημείωσε ότι θα πρέπει να συνεργαστεί και με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο μοντέλο προβολής της χώρας «που να περνάει το μήνυμα που θέλουμε στους ανθρώπους που θέλουμε».