Ο Μ. Ντράγκι ζήτησε υποστήριξη της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων, ενώ δήλωσε πως λαμβάνει «πολύ σοβαρά» υπόψη τις ανησυχίες των Γερμανών καταθετών και υποσχέθηκε βελτιώσεις. Σχολιάζοντας την αναμενόμενη επίσκεψή του στο γερμανικό Κοινοβούλιο είπε: «Ημουν ευγνώμων που θα μπορούσα να ανταλλάξω γνώμες με του βουλευτές. Με χαροποίησε το γεγονός».
 
Αποκόμισε δε την εντύπωση ότι το ζήτημα κατά τη συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Μπούντεστακ ήταν να γίνει καλύτερα κατανοητή η πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Ντράγκι, διαπίστωσε ότι απολαμβάνει της υποστήριξης των βουλευτών για το μεγαλύτερο μέρος της.
 
Σε ότι αφορά στις συνέπειες της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων στους αποταμιευτές, ο επικεφαλής της ΕΚΤ είπε ότι τις λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη, αντίδοτο αποτελεί όμως μόνο η μεγαλύτερη ανάπτυξη. 
 
Σε αυτήν πρέπει να επιστρέψουμε ώστε να μειωθεί και η ανεργία στην Ευρώπη, όπως τόνισε. «Εάν συμβεί αυτό θα έχουμε ξανα υψηλότερους ονομαστικούς μισθούς και σε τελευταία ανάλυση τον πληθωρισμό τον οποίο επιδιώκουμε». Οταν φτάσει το 2% τότε θα αυξηθούν τα επιτόκια, υποσχέθηκε.
 
Ο Ντράγκι ρωτήθηκε και για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Deutsche Bank: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την κατάσταση μεμονωμένων τραπεζιτικών ιδρυμάτων. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι τα μοντέλα λειτουργίας των τραπεζών θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντέχουν και εποχές χαμηλών επιτοκίων».
 
Τέλος πρόσθεσε ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν θα υπάρχουν για πάντα. Πιο σημαντικό είναι το ζήτημα «σε ποια έκταση και για πόσο θα είναι τα επιτόκια χαμηλά» όπως τόνισε.