Εδώ και λίγες εβδομάδες δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου κάνουν λόγο για 100% θνητότητα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την 6 ΥΠΕ να επιβεβαιώνει ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου έχει διαπιστωθεί «αυξημένο ποσοστό θνητότητας», χαρακτηρίζοντας ωστόσο «εσφαλμένα» τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για 100% θνητότητα.

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, ο άνδρας, καθηγητής Θεολογίας , κάτοικος Αγρινίου και ηλικίας 64 ετών, είχε παρουσιάσει πολύ σοβαρή επιδείνωση και οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

Ουσιαστικά υπήρξε αναμονή του μοιραίου, ενώ από τους συγγενείς του ασθενούς, είχαν καταβληθεί σχετικά πρόσφατα προσπάθειες για την μεταφορά του στα Ιωάννινα, οι ειδικοί όμως είχαν αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν θα του προσέφερε κάτι.

Οι συγγενείς του μάλιστα, φέρεται πως ήταν ιδιαίτερα θορυβημένοι, μετά τις αποκαλύψεις για την Μονάδα και τις ελλείψεις που είχε, όπως αυτές περιγράφτηκαν με ακρίβεια, από τον ίδιο τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Γκιάφη, σε υπόμνημα που κατέθεσε στην 6η ΥΠΕ.