Μιλώντας στον Real FM, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ υποστήριξε πως δεν κρύβεται ο ίδιος πίσω από μία προβοκάτσια, έχοντας την ιδέα να κάνει η ΠΟΑΣΥ τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια, αναφέροντας πως «πρώτον και κυριότερο, εγώ δεν είχα την ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι έμαθα για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια από το διαδίκτυο όπως και όλοι οι υπόλοιποι».
 
«Βλέπω ξαφνικά την ΠΟΑΣΥ που λέει για συγκέντρωση στις 29 Ιουνίου και κάνω ένα tweet που λέει “μπράβο, γενναία πολιτική απόφαση να πάτε να κάνετε συγκέντρωση στα Εξάρχεια”. Άρα την ιδέα εγώ δεν την είχα. Με ρωτάτε αν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, έχουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι σε όποια πλατεία της Ελλάδας γουστάρουν. Ναι, σας απαντώ» υποστήριξε.
 
Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι πιθανή κοινή παρουσία αστυνομικών και αντιεξουσιαστών θα αποτελούσε λόγο για επεισόδια ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Εάν ήμουν εγώ υπουργός Δημοσίας Τάξεως δεν θα άνοιγε ρουθούνι είναι η απάντηση. Εάν έχεις ένα σοβαρό υπουργό Δημοσίας Τάξεως και μία σοβαρή κυβέρνηση, έχει την υποχρέωση, αλλά έχει και τη δύναμη το κράτος να εξασφαλίζει και στα Εξάρχεια μία ειρηνική συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών», ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν ήταν υπουργός αν θα τους άφηνε να διαδηλώσουν, ο Αδ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός: «Εννοείται ναι».
 
«Με υπουργό Δημοσίας Τάξεως Άδωνι Γεωργιάδη ή με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρχε περίπτωση η Αθήνα να έχουν την εικόνα που έχουν σήμερα; Όταν θα έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξουσία, σας το λέω για να το ξέρετε, θα απελευθερώσουμε τα Εξάρχεια. Δεν θα υπάρχουν άβατα» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 

Κούλογλου: Ήταν θιασώτης της δικτατορίας, του αρέσουν τα τανκς!

 
Άμεση απάντηση στα βέλη που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγη ώρα αργότερα, δια στόματος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.
 
«Εδώ και χρόνια δεν μπαίνουν περιπολικά στα Εξάρχεια, φοβούνται. Αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα, πραγματικό, αλλά δεν αντιμετωπίζεται με καμικάζι, πρέπει να υπάρχει μία λύση συνεννόησης με τους κατοίκους και αστυνομικών μέτρων, φυσικά. Αλλά, ξαφνικά να προσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα σε μία μέρα, ούτε με τα τανκς δεν το λύνεις. Αλλά, επειδή στον κ. Γεωργιάδη αρέσουν τα τανκς, ενδεχομένως να το προσπαθήσει» απάντησε ο δημοσιογράφος αναφορικά με το ερώτημα εάν έπρεπε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στα Εξάρχεια.
 
Μάλιστα, ακολούθως κλήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί, ο Στ. Κούλογλου σημείωσε πως «Ο κ. Γεωργιάδης ήταν θιασώτης της δικτατορίας. Έχει πει ότι στη δικτατορία η οικονομία ήταν θαύμα».
 
«Σαφώς, με μία έννοια του αρέσουν ορισμένες πτυχές της δικτατορίας. Με την οικονομία της χούντας ήταν ενθουσιασμένος. Είναι πάρα πολύ γνωστό αυτό» απάντησε ο ευρωβουλευτής σε ερώτηση για το εάν χαρακτηρίζει τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «φιλοχουντικό».