Μετά το Πάσχα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και των αρμόδιων συνδικαλιστικών οργάνων, εκπρόσωποι των οποίων τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με την μορφή που εξήγγειλε χθες η ΠΟΕΣΥ.
 
Ακόμη, σχολίασαν ότι ήταν επιτυχημένη την απεργία τόσο όσον αφορά την κυβέρνηση, η οποία-όπως υπογραμμίστηκε- έλαβε το μήνυμα όσο και για τους συναδέλφους που επέδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή σε δύσκολες συγκυρίες, ενώ καυτηριάστηκε για άλλη μια φορά το γεγονός των απεργοσπασιών.
 
Ως προς το θέμα των διαγραφών από την ΕΣΗΕΑ σημείωσαν ότι όλοι όσοι έσπασαν την απεργία θα εξεταστεί και θα προχωρήσει.
 
Για τον ΕΔΟΕΑΠ επισημάνθηκε ότι γίνεται «κλασική ληστεία μετά φόνου» και υπογραμμίστηκε ότι ο κλάδος των ΜΜΕ έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, αμέσως μετά τον κατασκευαστικό κλάδο.
 
Οι εκπρόσωποι των αρμόδιων συνδικαλιστικών φορέων υπογράμμμισαν ακόμη ότι ο αγώνας των δημοσιογράφων θα συνεχιστεί, ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.
 
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος σε δηλώσεις του προς το ΑΜΠΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνάντησης, αυτή την εβδομάδα, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, επισημαίνοντας όμως ότι «συζητάμε μόνο αν υπάρχει το θέμα του αγγελιοσήμου στο τραπέζι».