Τραγωδία σημειώθηκε κατά τα γυρίσματα της ταινίας «Rust» σε κινηματογραφικό πλατό στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της και ένας άνδρας να τραυματιστεί. Το περιστατικό συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας χθες Πέμπτη, όταν το όπλο που κρατούσε ο Μπάλτουιν, πυροβόλησε προκαλώντας το θάνατο της άτυχης Χαλινα Χάτσινς 42 ετών και το τραυματισμό του 48 ετών σκηνοθέτη.

 

Όλα συνέβησαν όταν ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με όπλο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Σύμφωνα με το BBC νεκρή είναι η Χαλίνα Χάτσινς, 42 ετών, διευθύντρια φωτογραφίας, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της στο νοσοκομείο. Μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του πανεπιστημίου του Ν. Μεξικού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Ο Σόουζα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent για να υποβληθεί σε θεραπεία για τα τραύματά του.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.