«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την καταδίκη μας για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης» σημειωνόταν, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση του ΣΕΦΕΑΑ (Σωματείο Ειδικών Φρουρών) το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από τα επεισόδια.

Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ο αστυνομικός τελικά υπηρετεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ του απέδωσε ότι «έβαλε την ιδεολογική του ταυτότητα πάνω από το καθήκον του». «Καλώς ήταν στη διαδήλωση, καλώς εργάζεται σε κόμμα, κάκιστα εμπόδισε αστυνομικό από το να σώσει τη ζωή και την περιουσία πολιτών και έβαλε την κομματική ιδιότητα πάνω από τα αστυνομικά καθήκοντα» είπε ο Β. Ντούμας. Πρόσθεσε δε ότι «έχει καταθέσει ο αστυνομικός, έχει υποβληθεί μήνυση και θα κινηθεί νομική και ποινική διαδικασία».

Στο ίδιο πάνελ βρισκόταν και ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος εμφανίστηκε να υιοθετεί την καταγγελία των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι αστυνομικός επιχείρησε να συλλάβει συγκεκριμένο άτομο, και κατά τη σύλληψη δέχτηκε αντικείμενα. Στη συνέχεια ήρθε ένας άνθρωπος, ο «κατηγορούμενος» αστυνομικός, ο οποίος απέτρεψε τη σύλληψη, τον έσπρωξε και τον άφησε να φύγει.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο αποσπασμένος στη φύλαξη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ αξιωματικός «χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας Δράση. Και ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίστηκε και σχηματίστηκε εναντίον του δικογραφία. Με εντολή Εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου». Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων και για κινήσεις τακτικής από την ΕΛ.ΑΣ. για να αποτραπούν τα χειρότερα, χωρίς να γίνεται στο ελάχιστο λόγος για τα ντοκουμέντα που ήδη έβρισκαν το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν την αστυνομική αυθαιρεσία κατά τα χθεσινά επεισόδια.

Ακολούθως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού, ενώ υπογράμμισε πως «όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».

Γνωστό έγινε αργότερα ότι ο αστυνομικός, που σύμφωνα με καταγγελίες των ειδικών φρουρών απέτρεψε την σύλληψη διαδηλωτή, παραδόθηκε. Όπως είπε ο αστυνομικός, βρισκόταν στο συλλαλητήριο στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Παρά την αρχική καταγγελία των ειδικών φρουρών για «αστυνομικός εκτός υπηρεσίας», πρόκειται για υπαστυνόμο ο οποίος εργάζεται ως συνοδός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και στην πορεία βρισκόταν σε υπηρεσία για την προστασία τους.

Σε μια από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από πλευράς της αστυνομίας στη διαδήλωση και συγκεκριμένα σε παρέμβαση της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ο εν λόγω αστυνομικός ακολούθησε τα στελέχη ως τη στιγμή που ακινητοποιήθηκαν από τις αρχές. Τότε, ο αστυνομικός φαίνεται σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του κόμματος, να δήλωσε την ιδιότητά του και να τους έδωσε τα στοιχεία των στελεχών.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του κόμματος που παρευρισκόντουσαν πλησίον του περιστατικού, ο «κουκουλοφόρος» είναι ο 67χρονος, Άγγελος Γκόγκογλου, ο οποίος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ και ήταν υπό την προστασία του υπαστυνόμου.

Μάλιστα, ο συνταξιούχος Άγγελος Γκόγκουγλου μίλησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και είπε χαρακτηριστικά ότι «ούτε κουκουλοφόρος υπήρχε, ούτε σημειώθηκε κάποια επιθετική ενέργεια κατά της αστυνομίας».  Όπως σημείωσε ο ίδιος οι άνδρες της «Δράσης» απρόκλητα επιχείρησαν να τον τραυματίσουν και να τον ακινητοποιήσουν, ενώ πρόσθεσε ότι η παρέμβαση του αστυνομικού, συνίστατο στο να εξηγήσει ποιος ήταν ο κ. Γκόγκογλου και να επισημάνει στους συναδέλφους του πως διαδήλωνε ειρηνικά.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πλαστό αφήγημα περί «αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου», το οποίο έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις.

«Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική θεματολογία. Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος. Μια σειρά από μαρτυρίες, γεγονότα, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, καταδεικνύουν ότι τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του έτυχαν “ειδικής μεταχείρισης” από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κι αντί, μετά από τόσες ώρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης να έχει παραιτηθεί, καλύπτει πλήρως και το χθεσινό κρεσέντο καταστολής και την προσπάθεια πολιτικής τρομοκράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του μυθεύματος για τον παραβάτη “αστυνομικό του”, όπου κάποιες διευκρινήσεις μετατράπηκαν σε “αποτροπή σύλληψης”».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του κόμματος, δημοσιεύεται μια λίστα με ονόματα στελεχών του και της νεολαίας του που κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, τραυματίστηκαν και δέχθηκαν διαφόρων ειδών προπηλακισμούς:

  • Πάνος Ρήγας, μέλος της Κ.Ε., πρώην Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • Έφη Καλαμαρά, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας
  • Άγγελος Γκόγκογλου, μέλος της Κ.Ε.
  • Αχιλλέας Ρουσιάκης, μέλος της Κ.Ε.
  • Τάσος Πολιτίδης, μέλος της Κ.Ε.
  • Μάρκος Μπασιούκας, μέλος της Κ.Ε.
  • Σωτήρης Αλεξίου, Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  • Κατερίνα Τσατσαρώνη, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας
  • Μάριος Θεοφιλάτος , μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας