Σε εμφάνιση του στο OPEN, ο βουλευτής της ΝΔ κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση που είχε κάνει στον ΣΚΑΙ, όταν είχε αναρωτηθεί «γιατί μετά, μία σοβαρότερη χρυσή αυγή, να μη τη δεχτούμε να υποστηρίξει μία συντηρητική συμμαχία, όπως συνέβηε σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως συνέβη χθες στη Νορβηγία».

 

Επτά χρόνια μετά όμως, ο Παπαδημητρίου υποστηρίζει πλέον ότι εκείνη η δήλωση έγινε από φόβο για τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή» και όχι για κάποια ιδέα ή πρόταση. Φόβο μήπως «μας ετοίμαζαν μια άλλη Χρυσή Αυγή, ένα άλλο πράγμα, ένα άλλο μόρφωμα το οποίο δεν θα έλεγε τα ίδια ναζιστικοφασιστικά πράγματα». Έκανε λόγο επίσης για «διαστρεβλώσεις και εμπάθεια» σχετικά με την προηγούμενη δήλωσή του.

Μάλιστα, ο Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι περίμενε από τότε, πριν τη δολοφονία Φύσσα, ότι «κάποια στιγμή θα ερχόταν η δικογραφία», καθώς γνώριζε για τα εγκλήματα κατά των μεταναστών, αναφέροντας συγκεκριμένα τους αιγύπτιους ψαράδες που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση, μολονότι τα γεγονότα αυτά δεν καλύπτονταν τότε από τα περισσότερα ΜΜΕ.