«Είμαι εδώ για έναν απλό λόγο – θέλω ο λαός του Ισραήλ και ο λαός του κόσμου να γνωρίζουν ποια στάση έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες» προσέθεσε, αναφέροντας πως η Χαμάς «έσφαξε» τα θύματά της, συμπεριλαμβανομένων 31 Αμερικανών.

«Έχουν διαπράξει κακίες και φρικαλεότητες που κάνουν το ISIS να φαίνεται κάπως πιο λογικό» προσέθεσε, συμπληρώνοντας πως «η Χαμάς δεν εκπροσωπεί όλο τον παλαιστινιακό λαό και του έχει φέρει μόνο δεινά».

Δεσμεύθηκε ακόμα ότι οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ θα έχει ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί, σημειώνοντας πως «το Ισραήλ έχει ένα σύνολο αξιών, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δημοκρατίες, και κοιτάζουν να δουν τι πρόκειται να κάνουμε».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου είπε ότι «ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να ενωθεί για να νικήσει τη Χαμάς». Ο Νετανιάχου επισήμανε ακόμα ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Ισραήλ σε καιρό πολέμου, χαρακτηρίζοντάς το «βαθιά, βαθιά συγκινητικό», καθώς «μιλάει για το βάθος της προσωπικής σας δέσμευσης στο Ισραήλ. Μιλάει για το βάθος της προσωπικής σας δέσμευσης για το μέλλον του εβραϊκού λαού και του ενός και μοναδικού εβραϊκού κράτους».