
Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αναφορά στη Βουλή σε βάρος ανθρώπου που διαμαρτυρόταν κατά της φασιστικής βίας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ έκανε λόγο για «επιλεκτικές ευαισθησίες» από τη δικαιοσύνη σε βάρος των ακροδεξιών.
Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του twitter δημοσίευε βίντεο όπου εμφανίζονται μέσα από τα κάγκελα σχολείου κάποιοι εκ των ακροδεξιών δραστών της επίθεσης κατά των φοιτητών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με τους κάποιους από τους παρευρισκόμενους πολίτες να έρχονται σε λεκτική αντιπαράθεση μαζί τους.
Ο χρήστης ρώτησε τον βουλευτή του κυβερνώτος κόμματος, αν η κυβέρνηση της ΝΔ θα αφήσει «τους συμμορίτες ατιμώρητους», εννοώντας τους πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη φασιστική βία έξω από το σχολείο. Ο βουλευτής απάντησε πως θα κάνει άμεσα σχετική αναφορά στη Βουλή, ενώ επιτέθηκε στη δικαιοσύνη, λέγοντας πως έχει «επιλεκτικές ευαισθησίες», προφανώς σε βάρος των ακροδεξιών δραστών.
Κοινοβουλευτική αναφορά αύριο. Από εκεί και ύστερα το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη – που δυστυχώς φαίνεται πως εκδηλώνει επιλεκτικές ευαισθησίες.
— constantinosbogdanos (@bogdanosk) September 29, 2021
Τα μελη της ανοιχτης συνελευσης Σαμου να πεταχτουν απεναντι στο Κουσαντασι οχι για να αγορασουν φτηνα δερματινα αλλα να βρουν τους μεταναστες που γυρισε πισω το Λιμενικο και να τους παρουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα σπιτια τους. Τελικα οι αριστεροι στην Ελλαδα επιβεβαιωνουν με καθε ευκαιρια τον ανθελληνισμο τους.
Ναι, επειδή όμως ανάμεσα στους καλοθελητές υπάρχουν και αυτοί που θα αποπειραθούν να εκμεταλλευτούν δημιουργώντας ανεπανόρθωτες υλικές ή και σωματικές/ψυχικές ζημιές στους πρόσφυγες, καλό θα ήταν αυτές οι προσπάθειες να γίνονται σε οργανωμένα θεσμικά πλαίσια (που τουλάχιστον υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια, έλεγχος και περιθώριο για κριτική). Όσο οι πιστοποιημένοι φορείς αρνούνται να αναλάβουν τα καθήκοντα τους και να διασφαλίσουν την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση τους (στην ουσία κάνουν το ακριβώς αντίθετο δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα), τόσο περισσότερο τίθονται οι ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο από αμφιβόλου αξιοπιστίας προσφερόμενους και επισφαλείς μεθόδους. Είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με τις αμβλώσεις, η απαγόρευση τους δεν αποτρέπει τις γυναίκες από το να τις κάνουν αλλά αντίθετα ισχυροποιεί τη θέση του κάθε χασάπη. Να επισημανθεί φυσικά και το πρόβλημα της έλλειψης πόρων.
https://www.liberties.eu/en/stories/why-refugees-do-not-take-the-plane/16316
Και οι επίδοξοι διακινητές που υπερκοστολογούν τις υπηρεσίες τους δεν είναι η χειρότερη εκδοχή που μπορώ να σκεφτώ.
οι έλληνες ειναι σιχαμένοι, υπερήφανος ανθέλληνας εδώ
Μην ταϊζετε τα τρολ!
ο μητσοτακης εχει παει στην σαμο μυκονο
Ο Κούλης μπερδεύτηκε και ήθελε να πει για την Ολλανδική ευθύτητα (ή κάτι έχει πάρει το αυτί του) και του βγήκε αυτή η βλακεία πως κάνουν (απαπα) ευθείες ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι. Φυσικά δεν έχει μεγάλη επαφή καθώς είναι βουτυρομπεμπές αστός σε μια χώρα του νότου όπου η 'μεσαία τάξη' ζει με 1000 ευρώ.
Αυτά είναι δεδομένα όπως και ό,τι η Ελλάδα με τη συνενοχή της ΕΕ κάνει pushbacks.
Τώρα από εκεί και πέρα αναδεικνύεται ένα ερώτημα. Κατανοούμε πως αν έχουμε no borders πολιτική και αν δεν μας αρέσει η συμφωνία με την Τουρκία του 2016 τότε αυτό σημαίνει αυτόματα πως 4 εκατομμύρια πρόσφυγες που είναι τώρα στην Τουρκία θα έρθουν και θα περάσουν (μπορεί και να μέινουν ή να χτυπιούνται στα βόρεια σύνορα) από τη Σάμο και όλα τα ελληνικά νησιά και τον Έβρο ;
Διότι τόσους φιλοξενεί η Τουρκία. Θέλει η Ελλάδα ή υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο για 4 εκατομμύρια πρόσφυγες στη Σάμο ή οπουδήποτε ; Καταλαβαίνουμε πως δεν είναι παιχνίδι και ρομαντισμός; Τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι; Με 3,6 εκατομμύρια από τη Συρία που έχει εμφύλιο και ξένες επεμβάσεις εδώ και 10 χρόνια. Σφάζονται εκεί, καταστρέφεται η χώρα τους και έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους 13,5 εκατομμύρια από τα 22. Δηλαδή θεωρητικά ακόμα και η μισή Συρία μπορεί να μεταφερθεί στην ΕΕ https://syria.liveuamap.com/
ΤΙ ψηφησαν αραγε οι Σαμιωτες;;; Κλεμενο απο αλλο σαιτ. Καλημερα σας....
Άλλοι ψήφισαν κάποιο από τα κόμματα που υπήρχαν στα ψηφοδέλτια, άλλοι λευκό κι άλλοι δεν πήγαν να ψηφίσουν.
Το θέμα είναι ότι ο ο πρωθυπουργός της χώρας πιάστηκε να λέει δημοσίως ψέματα και να αντιδρά σαν κακομαθημένο μικρό παιδί, που βρίζει και κατηγορεί τον μάρτυρα που το τσάκωσε να σπάει το τζάμι. Με άλλα λόγια ο Μητσοτάκης είναι ένας ανεύθυνος, απατεώνας που μας κοροϊδεύει μπροστά στα μούτρα μας. Ένας ψεύτης, αναξιόπιστος, κακοήθης ναρκισσιστής που έπρεπε να είχε παραιτηθεί από προχθές.
Κι αυτό δεν αλλάζει με το αν η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές πήρε 100% των ψήφων στη Σάμο ή αν πήρε το 0%.
Χίλια συγχαρητήρια σε όσους αποτελούν την Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου και συνέταξαν αυτό το εξαιρετικό κείμενο/μομφή και το έτριψαν στη γλοιώδικη σκατόφατσα, του κακομαθημένου βουτυρομπεμπέ σκατόψυχου ψεύτη.
εντωμεταξυ για τα ηλιθια τρολ ερωτημα...
μια κυβερνηση που εφαρμοζει αυτα στους ξενους γιατι να μην κανει τα ιδια και χειροτερα στους δικους της;;;
υγ. τρομερη υποστηριξη στον κουλη βλεπω απο κατι αριστερους ωρε μπραβο...
Μα όντως τα εφαρμόζει σε κάποιο βαθμό και στους δικούς της πολίτες ήδη, εξ΄ου και οι ξυλοδαρμοί, ξεγυμνώματα και βασανιστήρια σε ΓΑΔΑ και ΑΤ, συνθήκες κρατούμενων, κλπ. Δεν είναι "δικοί της" αυτοί, αλλά ειναι πιο δικοί από τους ξένους. (αν καταλαβα τί εννοείς)
Αν κατάλαβες τι εννοεί, συγχαρητήρια!
και στους πολιτες της χωρας (με τον ενα η τον αλλον τροπο) ακομα και στους υποστηρικτες της (στον ευρυτερο εστω πυρινα)...
Τι αστροπελέκι είσαι εσύ!
Γιατί μία κυβέρνηση πάντοτε, ακόμα κι ένα ανοιχτά αντιδημοκρατικό καθεστώς, χρειάζεται ένα βαθμό συναίνεσης και συννενόησης από μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων. Αυτή η δεξαμενή είναι οι «δικοί της».
οταν μιλας για μαζοχες οκ...
αν και η λαικη υποστηριξη δεν ειναι παντα απαραιτητη στην μιανμαρ δεν καταφεραν να ριξουν το καθεστως...
Επειδή έχουν πολιτικά δικαιώματα και μέσα να διαμαρτυρηθούν, άρα μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη.
λαθος...
μια χαρα βολοδερνουν οι μπατσοι...
Με τη διαφορά ότι μια τρίχα από τα μαλλιά τους να πειραχτεί και θα γίνει ολόκληρη φασαρία με αποτέλεσμα να μην υπάρξει δεύτερη φορά ενώ οι άλλοι πάνε σαν το σκυλί στ' αμπέλι χωρίς να μάθει ή να ενδιαφερθεί κανείς για τίποτα. Αυτή η εξίσωση της κακοποίησης που δέχονται οι φτωχοί με τους πλούσιους είναι πέρα για πέρα αταξική. Ναι, μπορεί κι ένας πλούσιος να τις φάει όμως η σφοδρότητα και η συχνότητα των επιθέσεων δε μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση. Όπως επίσης και η αντιμετώπιση αυτών από την υπόλοιπη κοινωνία.
μπα...
η υποστηριξη τωρα τελευταια στην μπατσαρια ειναι χοντρη...
Έχουμε φωτο από την Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου για να δούμε ποιοι συμμετέχουν και να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι;
Βρήκαν ευκαιρία όλοι οι απόπατοι να πουλήσουν ιδεολογία .Δεν θα σας περάσει.
Τι σε νοιάζει ποιοι συμμετέχουν ρε γερμανοτσολιά; Με το φασισμό που αλωνίζει στη Σάμο, ακόμη και να κρύβονταν για μένα μια χαρά θα έκαναν.
Μην ταϊζετε τα τρολ!
Παρόλα αυτά, ο αριθμός των μελών της Συνέλευσης ή των υπογραφών της επιστολής θα είχε μεγάλη αξία σαν πληροφορία.
Όχι δεν θα είχε καμία. Ακόμη και από ένα άτομο να υπογράφεται το κείμενο, τα ερωτήματα που θέτει έχουν την ίδια ακριβώς αξία
"Καμία" κιόλας; Συμφωνούμε στην αξία των ερωτημάτων που θέτει, αλλά ίσως γίνεσαι... κάπως δογματικός.
Για μένα, τέλος πάντων, ο αριθμός υπογραφών ή μελών της συνέλευσης, έχει σημασία, ως ένδειξη:
για την πολιτική βαρύτητα που φέρει η επιστολή,
για την αξιοπιστία των επικαλούμενων μαρτυριών/στοιχείων (αφού δεν παρέχει παραπομπές ή έγγραφα),
για την αναλογία πολιτών ανά ιδεολογία, στο νησί.
Οι ανοιχτές συνελεύσεις αποτελούνται εξ ορισμού από πολύ ενεργά πολιτικά άτομα που είναι διατεθειμένα να έχουν δημόσιο λόγο και δράση για αυτά που πρεσβεύουν. Δηλαδή εξ ορισμού οι συνελεύεις είναι πάντα ολιγομελείς ανεξάρτητα από το αντικείμενό τους. Είτε μιλάμε για μικρές είτε για μεγάλες πόλεις, οι συνελεύσεις είναι το πολύ μερικές δεκάδες άτομα, τα δε ενεργά άτομα είναι σχεδόν πάντα ακόμη λιγότερα.
Οι συνελεύσεις συνήθως δημιουργούνται για ένα συγκεκριμένο ζήτημα και επομένως δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για κανένα συμπέρασμα ( πχ για την αναλογία "πολιτών ανά ιδεολογία"), αφού αποτελούνται μόνο από αυτούς που επιλέγουν να ασχοληθούν με κάτι. Πχ το μισό νησί μπορεί να θέλει δράσεις για καθαρές παραλίες, αλλά αν κανείς δεν πάρει την πρωτοβουλία να στήσει μια συνέλευση, αυτή η ιδέα δεν θα υλοποιηθεί ποτέ.
Σε τι θα διαφέρει το συμπέρασμα λοιπόν αν η συγκεκριμένη αποτελείται από 3 ή από 30 άτομα
Με συγχωρείς, αλλά είχα την εντύπωση ότι αυτά τα 3 ή 30 ενεργά άτομα των συνελεύσεων "νομιμοποιούν"/θεσμοθετούν/επικυρώνουν τη δράση τους, γύρω από ένα συγκεκριμένο σκοπό, συλλέγοντας υπογραφές ή εγγράφοντας (λιγότερο ενεργά) μέλη. Αν όχι, η υπογραφή της επιστολής ως "Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου" έχει μικρότερη βαρύτητα κι από μία ατομική, επώνυμη καταγγελία και πράγματι, τίποτα δεν έχει και πολύ σημασία, πέρα από τα ερωτήματα που προκύπτουν.
Έχουν κάνει ένα πολύ δυνατό τριήμερο κατά των επαναπροωθήσεων, φέτος το καλοκαίρι. Στο fb τους έχει μια χαρά φωτογραφίες, αφήστε τους ακροδεξιούς να πνίγονται στο δηλητήριό τους
Δεν υπάρχουν λόγια...