Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με την ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνεται τόσο στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, στον οποίο εργάζεται η Ελευθερία Κουμάντου, καθώς και στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με την κάλυψη του οποίου πραγματοποιήθηκε η ρατσιστική συγκέντρωση μίσους στην πλατεία Βικτωρίας. «Επόμενη στάση, δημοτικό συμβούλιο» λέει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Οι αναρτήσεις της δημοσιογράφου που «ενόχλησαν» τον βουλευτή και πρώην δημοσιογράφο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελευθερία Κουμάντου έχει προσφέρει σημαντική κάλυψη και συνεισφορά με τα ρεπορτάζ της και τις έρευνες της σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς και ευρύτερα στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος του Golden Dawn Watch του παρατηρητηρίου για τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο πλευρό της Ελευθερίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Golden Dawn Watch σημειώνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του GoldenDawnWatch η κ. Κουμάντου με το αξιόπιστο ρεπορτάζ της για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη του ακροδεξιού φαινομένου στην Ελλάδα, έχει υπάρξει πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας. Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στις συκοφαντίες και την στοχοποίηση που δέχτηκε από τον εν λόγω βουλευτή, και να δηλώσουμε πως είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές και πρακτικές που στόχο έχουν να προσβάλλουν τη δημοσιογραφική ιδιότητα καθώς και την ελευθερία του τύπου. Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κ. Κουμάντου και σε όσες και όσους δέχονται αντίστοιχες επιθέσεις ενώ σημειώνουμε πως θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης».

Ανακοίνωση στήριξης στη δημοσιογράφο εξέδωσε και η παράταξη του Νάσου Ηλιόπουλου στον Δήμο Αθηναίων «Ανοιχτή Πόλη».  «Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος στοχοποίησε χτες τη δημοσιογράφο του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84 Ελευθερία Κουμάντου. Οι αναρτήσεις της σχετικά με την ολιγάριθμη συγκέντρωση ρατσιστικού μίσους στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος πλάι στον κ. Κασιδιάρη, δεν ήταν της αρεσκείας του. Η επίθεση είναι σύμπτωμα της αντίληψης που τρέφει ο βουλευτής για την ανεξαρτησία της ενημέρωσης και την ελευθερία της έκφρασης» αναφέρει η Ανοιχτή Πόλη.

«Είναι φανερό ότι οι ακροδεξιές συνάξεις δεν απαντούν στο πραγματικό πρόβλημα της απουσίας μέριμνας για τη στέγαση και ένταξη των προσφύγων που εγκαταλείπουν τις δομές φιλοξενίας, ούτε συνεισφέρουν στην υπεράσπιση της ποιότητας της καθημερινότητας στη γειτονιά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοικοι, οι οποίοι θέλουν μια βιώσιμη λύση που να σέβεται την περιοχή τους και τα δικαιώματα των προσφύγων, ήταν ηχηρά απόντες από το ραντεβού του μίσους. Η μισαλλοδοξία και η λογοκρισία της ενημέρωσης δεν έχουν θέση στη λειτουργία της δημοτικής ραδιοφωνίας» προσθέτει.

«Η ανάγκη των ανθρώπων της πόλης για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα σε μια πόλη ανθρωπιάς είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Ανοιχτή Πόλη, όπως οφείλει και κάθε δημοτική παράταξη, θα αντιπαρατεθεί σε κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης και εργαλειοποίησης ακροδεξιών μισαλλόδοξων ανακλαστικών. Θα αγωνιστούμε να αποκλείσουμε το μίσος από κάθε γειτονιά. Επόμενη στάση Δημοτικό Συμβούλιο».