Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίχ Μπολσονάρου προχώρησε τελικά στην αμφισβήτηση της ήττας του από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, καθώς προσέφυγε στο ανώτατο εκλογοδικείο (TSE) προσδοκώντας ότι έτσι οι ψήφοι από ορισμένα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα πρέπει να ακυρωθούν.

Η νίκη του Λούλα στις προεδρικές εκλογές έχει επικυρωθεί ωστόσο από το TSE και έτσι η προσφυγή του Μπολσονάρου πιθανά δε θα έχει την έκβαση που προσδοκεί. Το μόνο που θα μπορούσε να πρακτικά να καταφέρει είναι να τροφοδοτήσει ένα κίνημα διαμαρτυρίας που θα αρνείται να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Υπήρξαν ενδείξεις σοβαρών βλαβών (σ.σ από ορισμένα πεπαλαιωμένα μοντέλα μηχανημάτων ηλεκτρονικής ψηφοφορίας) που εγείρουν αβεβαιότητες και καθιστούν αδύνατη την επικύρωση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν», ανέφεραν συνεργάτες του Μπολσονάρου που με βάση αυτό το επιχείρημα ζητουν τώρα την «ακύρωση» των ψήφων από τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Στον απόηχο της αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, το εθνικό νόμισμα της Βραζιλίας υποχώρησε κατά 1,5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου στις απογευματινές συναλλαγές