Σε project manager θα ανατεθεί ο συντονισμός του τεράστιου έργου του ΕΦΚΑ, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «θα διαθέσουμε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, η ανάληψη του έργου θα γίνει με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο α’ εξάμηνο του 2021.

Όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, θα αναζητηθεί project manager από τον ιδιωτικό τομέα για να «τρέξει», σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, το έργο της εκκαθάρισης εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, «για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σε αυτό το υπουργείο». «Θα διαθέσουμε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξουμε τον ΕΦΚΑ και το υπουργείο», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις.

Σημειώνεται ότι δραματική είναι η κατάσταση στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, όπου παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης ο αριθμός τους διογκώνεται, έχοντας φτάσει πλέον τις 350.000.

Η αδυναμία του υπουργείου Εργασίας να ανταποκριθεί στα επιπλέον προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων, την ώρα που μόλις τον Δεκέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε τα εύσημα στην τότε ηγεσία του Υπουργείο για «την πρόοδο» στο ζήτημα. Συνολικά πλέον, οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του e-ΕΦΚΑ ξεπερνούν τις 415.000.

Δραματική η καθυστέρηση στις εκκρεμείς συντάξεις, την «προσωπική δέσμευση» Μητσοτάκη