«Το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, πέραν των μέτρων εξυγίανσης, περιλαμβάνει μέτρα άμεσης ενίσχυσης της ρευστότητάς της. Ένας πρώτος κρίσιμος σταθμός είναι η 24η Σεπτεμβρίου, όταν θα βγει η νέα έκθεση της Ernst & Young για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και στην οποία επιδιώκουμε να αποτυπωθεί η αναστροφή των αρνητικών προοπτικών της προηγούμενης έκθεσης του Απριλίου. Από την ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής, το ποσό που πρέπει να βρεθεί με διαφόρους τρόπους είναι περίπου 750 εκατ. ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΝ.
Αναφορικά με τα μέτρα αντικατάστασης των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, για τις οποίες έχει αναγγείλει την κατάργησή τους, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περάσει «το ταχύτερο σε μια απελευθερωμένη αγορά ενέργειας, το λεγόμενο target model, την πολιτική δηλαδή της ΕΕ».
Όσον αφορά το πλάνο των ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός Ενέργειας σημειώνει πως «η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ είναι μια ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική στις επενδύσεις. Σημειώνω ότι επιδιώκουμε να προχωρήσουμε χωρίς καθυστερήσεις και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ».
Τέλος, σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως «το πρώτο βήμα θα είναι η τοποθέτηση νέας διοίκησης. Σε συνεργασία με τη διοίκηση και το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο έχω κάνει την πρώτη συζήτηση, θα εξετάσουμε την προσφορότερη λύση για την εταιρεία και τους εργαζόμενους. Με τους εργαζόμενους, και όσους μπορεί να έχουν ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, θα συναντηθούμε ώστε να κινηθούμε χωρίς καθυστερήσεις».
Διαβάστε ακόμα: