Στο μεταξύ, σε νέα ανάρτησή του, ο υπουργός εμφανίζεται να κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για κατάχρηση χημικών, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έριξε στο πρώτο επτάμηνο του 2019 2.135 δακρυγόνων και χημικών, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μέσα σε διάστημα 14 μηνών (Αύγουστος 2019-Οκτώβριος 2020) ρίξει μόλις τα υποτριπλάσσια, μετρώντας 778 δακρυγόνα και χημικά.

Μάλιστα, όπως διαπιστώνει κανείς από την ανάρτηση του Μ. Χρυσοχοΐδη, ο υπουργός κατηγορεί όσους λένε το αντίθετο για ψέματα, και υποστηρίζει πως «εμείς δουλεύουμε, ώστε σε σύντομο μέλλον, να μην χρειάζονται χημικά», μία αναφορά που προκαλεί εντύπωση σε σχέση με τις αγορές εκατομμυρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα συγκεκριμένα πυρομαχικά της αστυνομίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως πριν από μόλις λιγότερο από έναν μήνα, δημοσίευμα της Καθημερινής με πληροφορίες από την αστυνομία, κατέγραψε έναν χορό εκατομμυρίων που έχει ήδη στηθεί γύρω από την αγορά νέων εξοπλισμών από την αστυνομία. Πιο συγκεκριμένα, κατά το δημοσίευμα που δεν έχει διαψευστεί, για 30.000 δακρυγόνα έχουν ήδη διατεθεί 2 εκατ. ευρώ, για όπλα που θα εκτοξεύουν τα δακρυγόνα 400.000 ευρώ, για χειροβομβίδες κρότου – λάμψης ακόμα 1 εκατ. ευρώ, ενώ για αντιασφυξιογόνες μάσκες ακόμα 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, συμβάσεις φέρονται να έχουν ήδη υπογραφεί για πλαστικά και αντιβαλλιστικά κράνη, ασπίδες μεγάλης ανθεκτικότητας, προστατευτικούς θώρακες, θερμικές κάμερες αλλά και 15.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα σε μόλις δύο μήνες έχουν υπογραφεί συνολικά τουλάχιστον 70 συμβάσεις ύψους 23.5 εκατ. ευρώ, που αφορούν την αγορά δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, όπλων μονής και πολλαπλής εκτόξευσης δακρυγόνων, αντιβαλλιστικών κρανών, αλεξίσφαιρων γιλέκων και άλλων πολεμοφοδίων.

Διαβάστε σχετικά:

Χορός εκατομμυρίων και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για δακρυγόνα και πολεμοφόδια από τον Χρυσοχοΐδη

Αναφορικά με τον υποτριπλάσσιο αριθμό δακρυγόνων και χημικών που επικαλείται ο υπουργός, θα πρέπει να σημειωθεί πως εκτός του γεγονότος πως η περίοδος με την οποία συγκρίνει αφορά τα επεισοδιακά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό του περσινού Ιανουαρίου, το ίδιο δημοσίευμα της Καθημερινής αποκαλύπτει πως από τον περασμένο Μάρτιο οι αποθήκες της ΕΛΑΣ είχαν αδειάσει από πολεμοφόδια χάρη στην κατάχρηση που έγινε στις Καστανιές του Έβρου. Όπως αναφέρεται, η αστυνομία εκτόξευε κατά μέσο όρο καθημερινά περί τα 1.000 με 1.100 δακρυγόνα, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έκτακτη αγορά φορτίου χημικών από τη Βραζιλία.

Τέλος, ένα ακόμα σημαντικό σημείο το οποίο επιδεικτικά αγνοεί ο υπουργός, είναι το γεγονός πως στο προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, παρότι στηρίχθηκε στην πρόταση Αλεβιζάτου – Καμίνη από το 2012 η οποία προέβλεπε απαγόρευση της χρήσης χημικών από την αστυνομία, ο νέος νόμος ψηφίστηκε χωρίς αντίστοιχη διάταξη.

Διαβάστε ακόμα για την στήριξη της κυβέρνησης στην χθεσινή επίθεση στην συγκέντρωση:

Με τη στήριξη της κυβέρνησης η επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση του Εφετείου