Οι κομματικές αντιπροσωπείες επισκέφτηκαν τη χώρα μας στο πλαίσιο της 31ης αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας και με την κατάθεση στεφάνων ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην χώρα μας, ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια ιστορική αναδρομή της παρουσία του Άρη Βελουχιώτη στο αντάρτικο της περιοχής.

Εκ μέρους του ΚΚΕ δόθηκαν ενθύμια της επίσκεψής τους, όπως η μπροσούρα για την 13η μεραρχία του ΕΛΑΣ, μια μπλούζα με τις μορφές του καπετάν Ανάποδου και του καπετάν Διαμαντή, ένα CD με ανέκδοτα τραγούδια της Ρούμελης και της Εύβοιας, αφιερωμένο στα 70 χρόνια του ΔΣΕ και ένα κουτί παραδοσιακά γλυκά της περιοχής.

Νωρίτερα, ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στον Βόλο στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «από εδώ, από την εργατούπολη του Βόλου, από την πόλη όπου για 1η φορά τυπώθηκε στα ελληνικά το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” στα 1908, στην εφημερίδα “Εργάτης”, από την πόλη των 3 λαϊκών εξεγέρσεων του βολιώτικου προλεταριάτου, στα 1909, το Φλεβάρη του 1921 και τον Ιούνη του 1936, αλλά και των άλλων, μετέπειτα, μεγάλων αγώνων του λαού μας, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα! Μήνυμα πάλης, αντεπίθεσης και ταυτόχρονα μήνυμα ειρήνης και διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς. Αυτό το μήνυμα, το στέλνουμε μαζί με τους συντρόφους μας από τα Κομμουνιστικά Κόμματα από την Τουρκία, την Ισπανία, το Μεξικό, που βρίσκονται σήμερα μαζί μας. Τους καλωσορίζουμε σ’ αυτήν την κόκκινη νεολαιίστικη λαοθάλασσα, που πλημμύρισε την παραλία του Βόλου».