Στις 13 Ιουλίου 2020, ο Βασίλης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Στις14 Ιουνίου συνελήφθη γιατί παρευρέθηκε σε αλληλεγγύη προς τους συλληφθέντες πορείας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Lafarge στο Βόλο. Στη συνέχεια, αφού ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, όπως είχε καταγγείλει, βασανίστηκε από τους αστυνομικούς, πετάχτηκε στον δρόμο, με κάποιους περαστικούς να καλούν ασθενοφόρο και να μεταφέρεται με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο και έκτοτε να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Κι ύστερα… πέθανε. Ο μπαμπάς του, Γιάννης Μάγγος, στέκεται δυνατός και παλεύει για δικαιοσύνη.

Με ένα βίντεο «διακωμωδεί» την κατάσταση, παρουσιάζοντας την εικόνα που είχαν οι αστυνομικοί για τον γιο του, που δεν άλλο παρά μία Μασκαράτα…

«Στις απολογίες τους στην ΕΔΕ λένε κάποιες γελοιότητες για παράδειγμα ότι “στις 14-6-2020 επειδή (οδηγώντας μηχανάκι) φορούσε ένα ελαφρύ καλοκαιρινό μπουφάν, μπορεί να είχε κρυμμένο οπλισμό κάτω απ’ αυτό” ή ότι “δεν τον χτυπούσαν όταν τον είχαν κάτω, αλλά προτάσσανε αμυντικά σαν ασπίδες τα γκλομπς τους για να μην τους …τραυματίσει” … Ο Συνήγορος του Πολίτη τους λέει κομψά βέβαια ότι είναι αστείο να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο τέσσερις πάνοπλοι αστυνομικοί έχοντας έναν από κάτω» λέει στο ΤΡΡ ο κ. Μάγγος.