Η περασμένη Δευτέρα ήταν μία ημέρα που πολλοί διεθνώς θα ήθελαν να ξεχάσουν, καθώς μετά από παλινωδίες που τον έφεραν να σημειώνει απώλειες σχεδόν 1.600 μονάδων, τελικά ο Dow Jones έκλεισε καταγράφοντας απώλειες της τάξης των 1.175 μονάδων, το χειρότερο ρεκόρ που έχει σημειώσει κατά την ιστορία του.

Ο αντίκτυπος φάνηκε άμεσα την επόμενη ημέρα με χαρακτηριστική αστάθεια των ευρωπαϊκών αγορών, γεγονός που ανάγκασε και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών να τηρήσει στάση αναμονής για την έκδοση του επταετούς ομολόγου, που τελικά εξέδωσε επιτυχώς την Πέμπτη.
 
Σύμφωνα με το CNN, η πτώση ξεπέρασε το 4,6%, που ήταν και η μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2011, προκαλώντας έκπληξη στους χρηματιστές, που πάντως επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός αποδίδοντάς το σε συνήθη πρακτική της αγοράς, την περίφημη «διόρθωση» των δεικτών. Μάλιστα, σύμφωνα με αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, οι χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν πως η αγορά βρίσκεται μπροστά σε ένα «τσουνάμι αστάθειας», καθώς θεωρούν πως «η αγορά αναπροσαρμόζεται σε πολλούς παράγοντες ταυτόχρονα».


Απώλειες ίσως με το 40% από την «ημέρα 1» του Ντόναλντ Τραμπ (Washington Post) 

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ο «εφιάλτης» επέστρεψε στη Wall Street για να σημειώσει το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ της ιστορίας του, χάνοντας ακόμα 1.032,89 μονάδες και σημειώνοντας ένα ακόμη πλήγμα στις διεθνείς αγοράς, αλλά και στο γόητρο του Ντόναλντ Τραμπ, που το τελευταίο διάστημα υπερηφανεύεται διαρκώς για τα υψηλά ποσοστά της αμερικανικής αγοράς.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός δείκτης των ΗΠΑ έχει πλέον απολέσει περισσότερο από το 40% των κερδών που κατάφερε σε όλη τη διάρκεια της προεδρίας του Ντ. Τραμπ, ουσιαστικά ακυρώνοντας την ανάπτυξη που σημείωσε από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ίδιος πήρε θέση για την εξέλιξη με σκωπτικό ύφος.