«Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στον χώρο του φωτορεπορτάζ. Αισθάνομαι περήφανος που ξεκινήσαμε μια συλλογική προσπάθεια. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Αυτά που ζητάμε είναι αυτονόητα» δήλωσε στην κάμερα του ΤΡΡ ο Γιάννης Δημητρόπουλος, ο φωτορεπόρτερ που απολύθηκε εκδικητικά από το πρακτορείο INTIME. Και ποια είναι τα αυτονόητα; «Οι βενζίνες, τα σέρβις των μηχανών μας -κινούμαστε σ’ όλη την Αττική» περιγράφει ο Γιάννης που έκανε τη μέρα 60-70 χλμ και η βενζίνη τον μήνα ανερχόταν σε 115-130 ευρώ. «Δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας» προσθέτει.

«Έχουμε βρει τείχος από κάποιους εργοδότες, μας έχουν τρομοκρατήσει, απειλούν με απολύσεις. Τώρα που πήγαμε να συζητήσουμε για τα αιτήματά μας, το θεώρησε ο εργοδότης του ΙΝΤΙME σα να είμαστε συμμορία και κάναμε ανταρσία, ενώ σ’ όλο αυτό είμαστε μαζί η πλειοψηφία του συγκεκριμένου πρακτορείου» λέει ο φωτορεπόρτερ που είχε ήδη στοχοποιηθεί από την εργοδοσία. Μια εργοδοσία που επιμένει να λέει πως τηρεί τις συμφωνίες στο ακέραιο, με τον Γιάννη να κάνει λόγο για «συμφωνίες-εκβιασμούς», μιας και τους ζητώνται πίσω ακόμα και τα δώρα των γιορτών.

Το πρακτορείο επιμένει να ισχυρίζεται πως ο φωτορεπόρτερ έχει οργανώσει αυτή την «εξέγερση», με τον ίδιο να απαντά: «Δεν έχει οργανωθεί τίποτα, αυτή είναι η κοινωνική κατακραυγή. Είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε, δε θα τους περάσει». Όταν ο φωτορεπόρτερ πήγε να παραδώσει τον εξόπλισμό του, οι συνάδελφοί του ήταν εκεί να τον στηρίξουν. Όταν πήγε να υπογράψει την απόλυσή του, οι συνάδελφοί του ήταν εκεί. Μέσα σε κλάματα χαράς, αγκαλιές, υψωμένες γροθιές και συνθήματα για το δίκαιο του εργάτη, έχουν ξεκινήσει έναν αυθόρμητο αγώνα, ενωμένοι για πρώτη φορά διεκδικούν και είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω.

Σήμερα Παρασκευή, στο υπουργείο εργασίας κατατέθηκε υπόμνημα στον υπουργό Εργασίας για την εκδικητική απόλυση του Γ. Δημητρόπουλου από το πρακτορείο INTIMEnews photo agency.

Θυμίζουμε πως τους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους στηρίζουν το ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, που έχουν καταθέσει και σχετική ερώτηση.

«Δε θέλω να μιλήσω μαζί σας» ήταν η απάντηση του εργοδότη του πρακτορείου, Αργύρη Μακρή, σε σημερινή επικοινωνία που προσπαθήσαμε να έχουμε μαζί του.