Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: 

«Λόγω της πρωτοφανούς έξαρσης του προσφυγικού-μεταναστευτικού φαινομένου, που γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας, οι κοινωνικές ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά.

Για το λόγο αυτό ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναζητά εθελοντές που θα στελεχώσουν τις αποστολές του, όπου κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει για τη βοήθεια των πολυάριθμων προσφύγων-μεταναστών.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, που έχουν τη δυνατότητα να συνταχθούν στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα παρακολουθήσουν τμήματα ταχύρυθμης εκπαίδευσης και στη συνέχεια θα ενταχθούν στις ανθρωπιστικές αποστολές του.

Παρακαλούμε οι δηλώσεις συμμετοχής να υποβληθούν έγκαιρα προκειμένου τα ταχύρυθμα τμήματα εκπαίδευσης εθελοντών να ξεκινήσουν σύντομα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Θεσσαλονίκης στην οδό Ν.Κουντουριώτη 10, στο Λιμάνι, από τις 9 πμ έως 2.30 μμ ή στα τηλέφωνα 2310 531533-6 κατά τις ίδιες ημέρες και ώρες».