Καλούμενος να σχολιάσει τα νέα μέτρα «ελευθεριών για τους εμβολιασμένους» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο Γρ. Γεροτζιάφας αποκάλεσε «εντελώς άστοχα τα λογοπαίγνια για τις ελευθερίες και τις σκλαβιές», αντιτάσσοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία, η οποία ξεκίνησε μετά από την Ελλάδα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, έχοντας μάλιστα ένα σε βάθος αντιεμβολιαστικό κίνημα, σε αντίθεση με την χώρα μας όπου το 75% των πολιτών ήταν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, σύμφωνα με έρευνες.

«Ωστόσο στην Γαλλία είμαστε με εμβολιασμένο το 85% του πληθυσμού και μάλιστα πάνω από 12 ετών» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως «σήμερα οι εντατικές μονάδες δέχονται ελάχιστους ασθενείς με Covid και όσοι έχουν Covid είναι ανεμβολίαστοι».

Ο λόγος σύμφωνα με τον ίδιο είναι πως έχει ενεργοποιηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ «από την πρώτη μέρα της πανδημίας εισάχθηκαν στη φαρέτρα των γιατρών οι μεθοδολογίες και οι τεχνολογίες της τηλεϊατρικής», σε αντίθεση με την Ελλάδα. «Το ερώτημα ελευθερία ή μη είναι ψευδεπίγραφο» προσθέτει, σημειώνοντας πως κανένας υπεύθυνος παράγοντας της Γαλλίας δεν μίλησε για ελευθερία ή μη, καθώς ο μη εμβολιασμός αποτελεί άρνηση της κοινωνικής και ατομικής ευθύνης. Σημειώνει πως τα σημερινά ποσοστά εμβολιασμού επιτεύχθηκαν στη Γαλλία, καθώς εφάρμοσε από πολύ νωρίς το λεγόμενο «υγειονομικό πάσσο», ενώ ο εμβολιασμός δεν έγινε θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Ακόμα προσθέτει πως έχει σταματήσει η συζήτηση περί ατομικής ευθύνης, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου αποτελεί κεντρικό μότο.

«Δεν πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει υποχρεωτικός, καθολικός, μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα. Έρχεται ένας σκληρός χειμώνας και ήδη στη Θεσσαλονίκη οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Όλος ο πληθυσμός πρέπει να εμβολιαστεί είναι απλά τα πράγματα γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά», δήλωσε.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η υποχρεωτικότητα θα προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις, ο Γεροτζιάφας απάντησε: «Koινωνικές εκρήξεις θα έρθουν από τη φτώχεια, όχι από την αρρώστια. Θα έρθουν από την καταπίεση και τα τάγματα των φασιστών που αρχίζουν να κυκλοφορούν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Η απάντησή μας είναι μία: Η εκδίκηση μαζικού εμβολιασμού και επειδή ο εμβολιασμός είναι πράξη κοινωνικής ευθύνης, πρέπει να είναι υποχρεωτικός. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε 300 ανθρώπους την εβδομάδα να πεθαίνουν».