Μιλώντας  στα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ansa, DPA, EFE, ANP, AFP. ο Κ. Ρέγκλινγκ παραδέχτηκε ότι το ελληνικό χρέος δεν θα εκραγεί, αλλά θα αυξηθεί σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση επιχειρήσει να πάρει νέα δάνεια από τον Μηχανισμό, όπως και κάθε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ.

«Όταν λέτε ότι το χρέος εκρήγνυται, νομίζω ότι δεν είναι αλήθεια. Αυξάνεται, φυσικά, επειδή η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα, όπως όλοι οι άλλοι. Το πρόβλημα, αφενός, είναι ότι το επιπλέον χρέος έρχεται στην κορυφή του υψηλότερου λόγου χρέους στην Ευρώπη. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά όταν συγκρίνετε τους δείκτες χρέους, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, περισσότερο από το ήμισυ του χρέους τους είναι προς τον ΕSM, οπότε έχει πολύ, πολύ χαμηλά επιτόκια.

Eurogroup: Έγκριση για τον μηχανισμό δανείων λόγω κορονοϊού μέσω ESM, με «μεταμφιεσμένους» μνημονιακούς όρους

Έτσι, υπό αυτή την έννοια, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους για την Ελλάδα είναι χαμηλότερο από την άποψη του ΑΕΠ από ό, τι σε πολλές άλλες χώρες. Γι `αυτό το χρέος τους είναι διαχειρίσιμο αν και προέρχονται από υψηλό επίπεδο. Θα προσθέσουν (χρέος) όπως όλες οι άλλες χώρες, αλλά δεν είναι υπό αυτή την έννοια διαφορετικά από τα άλλα κράτη μέλη μας».

Υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα την οποία παρακολουθούμε ιδιαίτερα στενά γιατί είμαστε μακράν ο μεγαλύτερος πιστωτής», επισημαίνοντας πως «έλαβε περισσότερα χρήματα από τον ESM από οποιαδήποτε άλλη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ» και για αυτό τον λόγο ο ESM συμμετέχει «πολύ στενά».