Σύμφωνα με δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη, τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα έως Παρασκευής από τις 7 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, το Μεγάλο Σάββατο από τις 7 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ, ενώ για την Κυριακή των Βαΐων ανακοίνωσε άνοιγμα στις 10 το πρωί και κλείσιμο στις 20.00 το βράδυ.

Αυτό το τελευταίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που την ώρα που βαρύνονται με υπερεργασία και λαμβάνουν αποδοχές χαμηλότερες του μισθού τους, διαμαρτύρονται για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, «καμία αύξηση της ζήτησης δεν μπορεί να προκύψει, όταν όλοι οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ήδη πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί μισό μισθό, όσοι πάρουν δώρο Πάσχα θα το πάρουν μισό και οι υπόλοιποι θα πάρουν το δώρο ως 30/6, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν σημειώσει μηδενικό εισόδημα».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΟΙΥΕ:

«Επιμένει ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Α.Γεωργιάδης, στο άνοιγμα των σούπερ μάρκετ την Κυριακή, η οποία εκθέτει σε περαιτέρω κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ και δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως κοινωνική ανάγκη.

Καμία αύξηση της ζήτησης δεν μπορεί να προκύψει, όταν όλοι οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ήδη πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί μισό μισθό, όσοι πάρουν δώρο Πάσχα θα το πάρουν μισό και οι υπόλοιποι θα πάρουν το δώρο ως 30/6, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν σημειώσει μηδενικό εισόδημα.

Είναι αδύνατο, λοιπόν, να προκύψει αύξηση της ζήτησης λόγω εορτών και σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ, που έχουν σηκώσει το βάρος αυτής της περιόδου, δικαιούνται την ξεκούραση της Κυριακής.

Η υποτιθέμενη αύξηση της ζήτησης λόγω εορταστικής περιόδου είναι ένα προκάλυμμα για τις πραγματικές προθέσεις του κ. Υπουργού, ο οποίος επιδιώκει να ενισχύσει την προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων σε όλο το εμπόριο την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Απαιτούμε να μην ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή!

Πρώτη προτεραιότητα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη δημόσια υγεία! Πρώτη προτεραιότητα η προστασία της υγείας των εργαζομένων!»