
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε πολύ δύσκολο χειμώνα σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Υποστήριξε ότι η χώρα είναι απόλυτα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου σοβαρού κύματος και εξήγησε ότι το φαινόμενο αύξησης των κρουσμάτων, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά όλου του κόσμου και της Ευρώπης. Δήλωσε ότι «θα κάνουμε αυτό που η ιστορία μας επιβάλει» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, o A. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το διαφαινόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα και υποστήριξε πως η χώρα είναι απόλυτα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου σοβαρού κύματος και εξήγησε ότι το φαινόμενο αύξησης των κρουσμάτων, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά όλου του κόσμου και της Ευρώπης. «Τηρουμένων των αναλογιών, η Ελλάδα είναι σε καλύτερη μοίρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και προέβλεψε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος.
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, σημείωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας; ενισχύεται και δυναμώνει και η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει απέναντί της μια χώρα απολύτως αποφασισμένη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία, όπως επιβάλει η ιστορία της. «Η Ελλάδα δεν είναι κράτος κομπάρσος στην περιοχή, ούτε μαριονέτα της Τουρκίας. Εάν η Τουρκία αυτό το συνειδητοποιήσει και έχει σκοπό να έχουμε σχέσεις καλή γειτονίας και ειρήνης, αυτό θα κάνει και η Ελλάδα. Διαφορετικά, θα κάνουμε αυτό που η Ιστορία μας επιβάλλει».
Υποστήριξε ότι το «σχέδιο Πισσαρίδη», που προτείνει ξεκάθαρα αντιλαϊκές θέσεις, κινείται στη σωστή κατεύθυνση. «Ο κ. Πισαρίδης είναι ένας κορυφαίος άνθρωπος και όχι κάποιος που δεν γνωρίζει. Τα μέτρα μου αρέσουν, τα θεωρώ στη σωστή κατεύθυνση. Μπροστά μας έχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της εποχής, να φύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να φτιάξουμε μια ανοιχτή οικονομία και σε αυτό συγκλίνει η κατεύθυνση της “έκθεσης Πισαρίδη”».