«Έχω μια πολύ αξιόπιστη πηγή που λέει ότι ο Σι είναι καλά τελευταία, απλώς αναρρώνει αρκετά αργά», δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γερμανικό Πρακτορείο ο Λι Ουεϊντόνγκ.
Ο Σι δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την 1η Σεπτεμβρίου, προκαλώντας φήμες ότι μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ή και πολιτικά.
Ο Λι είπε πως η πηγή του είναι «σαν μέλος της οικογένειας» του Σι και του είπε πως η υγεία του Σι είναι «πολύ καλή και δεν έχει συμβεί τίποτε το σπουδαίο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν ξέρει από ποια ασθένεια υπέφερε ο Σι και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει φήμες ότι επρόκειτο για καρδιακή προσβολή ή για τραυματισμό στη μέση.
“Τις άκουσα απλώς από κάποιον άλλο και κυκλοφορούν πολλές εικασίες στο Ίντερνετ», είπε. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τις φήμες για καρδιακή προσβολή».
Ο Λι, πρώην διευθυντής του κρατικού περιοδικού China Reform, έχει περισσότερους από 280.000 χρήστες που ακολουθούν το λογαριασμό του στον ιστότοπο μικρομπλόγκινγκ Tencent Weibo.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα πως ο Σι ήταν μεταξύ των κορυφαίων ηγετών, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος Χου Τζιντάο, που έστειλαν συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός μέλους του κόμματος που απεβίωσε στις 6 Σεπτεμβρίου.