The story in english from TPPi

Στην νέα του κατάθεση ο πρώην γενικός διευθυντής του Υπουργείου Αμύνης για τα εξοπλιστικά προσέφερε αναλυτικές πληροφορίες για το δίκτυο ξεπλύματος του χρήματος καθώς και μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο Κάντας απέφυγε να ονομάσει τον πρώην Πρωθυπουργό ωστόσο τον φωτογράφισε με νόημα.

Σύμφωνα με την απολογία του Κάντα το 2006 ή το 2007 σε μια συνάντηση στο γραφείο του Πάνο Ευσταθίου (εκπροσώπου γερμανικών εταιρών όπλων στην Αθήνα) ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός παρενέβη ενημερώνοντας τον Ευσταθίου ότι θα «πεταχτεί στο διπλανό γραφείο  στον πατέρα», ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ένας παλιός πολιτικός και καλός φίλος. Σημειώνεται ότι στην ίδια διεύθυνση διατηρούσε γραφείο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Κατά την πρώτη του απολογία ο Αντώνης Κάντας είχε περιγράψει πως οι επικεφαλής πολιτικοί ακόμα και από το ίδιο κόμμα συχνά διαφωνούσαν για τα αμυντικά προγράμματα ακόμα και δημόσια. Για παράδειγμα όταν συζητιόταν η αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών κατά την διάρκεια των προκαταρκτικών σταδίων ο Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει την αγορά των F16 αλλά ο Μηλτιάδης Έβερτ που τότε βρισκόταν στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχε διαφωνήσει. Υπέρ του Έβερτ είχε τότε συνταθεί και ο αργότερα υπουργός Αμύνης Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο Κάντας ανέφερε «θα ήθελα να προσθέσω ότι ενδεικτικό του κατά πόσο η διαφθορά έχει απλωθεί σε όλο το πολιτικό σύστημα είναι ότι κατά την διάρκεια των προκαταρκτικών συζητήσεων για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμύνης, στην οποία παραβρέθηκα, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολλές και λεπτομερείς αναφορές υπέρ των F-16 ενώ ο Έβερτ είχε ταχθεί υπέρ των F-15. Αυτό με εξέπληξε επειδή και οι δύο βρίσκονταν στο ίδιο κόμμα. Τελικά όταν τα F-16 επιλέχτηκαν στους διαδρόμους του υπουργείου κυκλοφορούσε χιουμοριστικά ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε επειδή ο Έβερτ είχε την υποστήριξη του Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των F-15 που εκπροσωπούσε ο Λιακουνάκος».