Μία εξέλιξη που δύσκολα την περίμεναν στην κυβέρνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας του υπόδικου επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, το ποσό των 1,23 εκατ. ευρώ που προέκυψαν για τον όμιλο των συμφερόντων του από το μοίρασμα της πίτας των 20 εκατ. ευρώ της λίστας Πέτσα επιστρέφεται στο κράτος, συνοδευόμενο μάλιστα από βαριά κριτική για τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκαν τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας», ενώ λίγο παρακάτω σπεύδει να τονίσει πως με την κίνηση αυτή, η εταιρεία δηλώνει ακόμα «με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η ανακοίνωση κλείνει με την προτροπή προς την κυβέρνηση να αποδώσει το ποσό που αναλογεί στην εταιρεία στις οικογένειες ανέργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Αλτερ Εγκο:

Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.

Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.
Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Νομική συνέχεια «υπόσχονται» στην κυβέρνηση η Αυγή και το «Κόκκινο» για τη λίστα Πέτσα