X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ο Μαρινάκης δηλώνει «ανεξαρτησία από κρατικούς πόρους» και επιστρέφει την κρατική ενίσχυση της Άλτερ Έγκο

Ένα σημαντικό επικοινωνιακό πλήγμα από έναν από τους ευνοημένους της λίστας Πέτσα δέχθηκε η κυβέρνηση, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, επιστρέφει τα 1,23 εκατ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης της καμπάνιας για τον κορονοϊό, «επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας», αλλά και «επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές».
|

Μία εξέλιξη που δύσκολα την περίμεναν στην κυβέρνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας του υπόδικου επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, το ποσό των 1,23 εκατ. ευρώ που προέκυψαν για τον όμιλο των συμφερόντων του από το μοίρασμα της πίτας των 20 εκατ. ευρώ της λίστας Πέτσα επιστρέφεται στο κράτος, συνοδευόμενο μάλιστα από βαριά κριτική για τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκαν τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας», ενώ λίγο παρακάτω σπεύδει να τονίσει πως με την κίνηση αυτή, η εταιρεία δηλώνει ακόμα «με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η ανακοίνωση κλείνει με την προτροπή προς την κυβέρνηση να αποδώσει το ποσό που αναλογεί στην εταιρεία στις οικογένειες ανέργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Αλτερ Εγκο:

Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.

Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.
Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Νομική συνέχεια «υπόσχονται» στην κυβέρνηση η Αυγή και το «Κόκκινο» για τη λίστα Πέτσα


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις