Ο εκ των βασικότερων μετόχων της Eurobank, Wilbur Ross στηρίζει την υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ ενός ατόμου, που οι ακραίες του απόψεις διχάζουν
Ο Ρος που έχει βγάλει πολλά λεφτά ως επενδυτής και συγκαταλέγεται στους δισεκατομμυριούχους και μαζί με τον Prem Watsa της Fairfax ελέγχουν τη Eurobank, εντούτοις λέει ότι υποστηρίζει τον Τραμπ γιατί θέλει να τονώσει τη μικρή και μεσαία τάξη.
Τους λόγους για τους οποίους στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ο Ρος σε συνέντευξή που έδωσε στο CNBC.
«Μέρος του λόγου για τον οποίον στηρίζω τον Τράμπ είναι ότι νομίζω πως χρειαζόμαστε μια πιο ριζοσπαστική, νέα προσέγγιση στην διακυβέρνηση –τουλάχιστον στις ΗΠΑ- σε σχέση με αυτό που είχαμε», δήλωσε.
«Νομίζω πως ο λόγος για τον οποίον το φαινόμενο Τραμπ έχει γίνει τόσο σημαντικό… είναι διότι η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία τάξη της Αμερικής δεν επωφελήθηκε τα τελευταία 10-15 χρόνια οικονομικής δραστηριότητας και το έχει σιχαθεί αυτό και θέλει κάτι διαφορετικό».
Η μεσαία τάξη έχει «σιχαθεί την πολιτική ορθότητα», δήλωσε ο Ρος. Σύμφωνα με τον τον ίδιο, η προσέγγιση του Τραμπ για την πολιτική είναι «αναζωογονητική».
Βέβαια, από οικονομικής απόψεως, ο Ρος παραδέχτηκε πως η δέσμευση του Τραμπ να εξαλείψει μέσα σε δυο θητείες αμερικανικό χρέος ύψους 19 τρισ. δολαρίων είναι κάπως «φαντασιακή» και δήλωσε πως “κάποια από τα νούμερα του Τραμπ δεν βγαίνουν».
Τέλος, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη του Τραμπ, όταν γίνει υποψήφιος λέγοντας: «Νομίζω, επίσης, πως θα δείτε έναν διαφορετικό Ντόναλντ αν και όταν γίνει υποψήφιος».
Πηγή: marketfair.gr