«Για να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα, ο πρωθυπουργός έχει σαφή εικόνα και άριστη γνώση των δομικών προβλημάτων και αδυναμιών στο κράτος και στη χώρα εν γένει και είναι προσηλωμένος στην αντιμετώπισή τους. Ξέρει τι έγινε, ξέρει τι μένει να γίνει και πώς θα γίνει» είπε περνώντας στην αντεπίθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο των αντιδράσεων για τις δηλώσεις του «ανήξερου» Κ. Μητσοτάκη.

«Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους σιδηροδρόμους» συνέχισε. «Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι παραλάβαμε μία υποδομή που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016 και λειτουργούσε σε ένα ποσοστό μικρότερο από το 30%. Γνώριζε πώς έφτασε το έργο στο 70% και γνώριζε για τα προβλήματα και τις αδυναμίες του σιδηροδρόμου» επέμεινε στην ίδια γραμμή ο Γ. Οικονόμου. Γνώριζε λοιπόν και αναγνώρισε και τη δική μας ευθύνη έμπρακτα χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις» είπε.

«Δεν ξέρει όμως, και κανείς πρωθυπουργός δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει για τις συμπεριφορές και τις πρακτικές συγκεκριμένων προσώπων. Δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει ποιος ήταν βάρδια εκείνο το βράδυ στη Λάρισα, πώς διαμορφώνονται οι βάρδιες, ούτε για το χάος που επικρατούσε στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει για υπαλλήλους οι οποίοι δεν τηρούν τους κανονισμούς και φέρονται εκτός πλαισίου» κατέληξε.