Στην απόσυρση παραγράφου από τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα «Ανοιχτά Δεδομένα» προχώρησε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί χθες και προέβλεπε αποπληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου πριν αναρτηθούν οι σχετικές αποφάσεις στη «Διαύγεια».

Η τροπολογία, η οποία υπογραφόταν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, όριζε συγκεκριμένα ότι πράξεις ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης και σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατακτών που έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο ανάρτησής τους στη «Διαύγεια».

Τι έγραφε νωρίτερα το TPP

Πριν από ένα χρόνο είχαμε επισημάνει μια περίεργη τροπολογία σε νομοσχέδιο που είχε επιχειρήσει να εντάξει ο Κ.Μητσοτάκης με την οποία ουσιαστικά καταργούσε τη Δι@ύγεια. Τότε την είχε αποσύρει,  σήμερα όμως εμφανίζεται ξανά ως εκπρόθεσμη τροπολογία σε νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Στις 6 Οκτωβρίου το 2013 είχε γίνει και πάλι απόπειρα να περάσει η συγκεκριμένη διάταξη που αποδεσμεύει την εκτελεσιμότητα των διοικητικών αποφάσεων του δημοσίου με την ημερομηνία δημοσίευσης στο ηλεκτρονικό σύστημα της Δι@υγειας.

Τότε μετά τις εντάσεις που είχε προκαλέσει το δημοσίευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποσύρρει την συγκεκριμένη παράγραφο από το Νομοσχέδιο αλλά όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να ξαναπροσπαθήσει.

Αυτή τη φορά η τροπολογία κατατέθηκε ως εκπρόθεσμη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

Την εκπρόθεση τροπολογία υπογράφουν οι Γκίκας Χαρδούβελης, Νίκος Δένδιας, Ανδρέας Λοβέρδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Βασίλειος Κικίλιας και Χρήστος Σταϊκούρας.

Αύριο θα πάρουμε τις δηλώσεις όσων συνυπογράφουν την παρούσα διάταξη η οποία αναφέρεται σε συγκεκριμένες αποφάσεις που εκδόθηκαν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου και οι οποίες ουσιαστικά θα ισχύουν χωρίς να έχουν δημοσιευτεί στη Δι@υγεια, άγνωστο για πόσο καιρό.

Εσείς μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σημασία της κατάργησης με κλικ εδώ και εδώ