X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει «πολλή και σκληρή δουλειά», με την προώθηση αντιλαϊκών νομοσχεδίων

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση του προωθεί «με πολλή και σκληρή δουλειά» αντιλαϊκά νομοσχέδια εν μέσω καλοκαιριού. Αναφέρθηκε στο άνοιγμα των συνόρων για τουρίστες, ενώ η χώρα συνεχίζει να μετρά καθημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, υποστηρίζοντας πως «έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να φέρουμε σε πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας της δημόσιας υγείας». Αναφερόμενος στα «έκτακτα» αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «παρατηρούμε με πολλή μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας».
Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει «πολλή και σκληρή δουλειά», με την προώθηση αντιλαϊκών νομοσχεδίων
George Vitsaras / SOOC
|

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε «πολλή και σκληρή δουλειά» της κυβέρνησης μέσα στο καλοκαίρι, δίνοντας έμφαση στον τομέα του τουρισμού για την οποία η κυβέρνηση έχει κάνει «την καλύτερη δυνατή προετοιμασία», προκειμένου να επισκεφθούν τη χώρα οι τουρίστες. Ισχυρίστηκε πως παίρνουν μέτρα χωρίς «καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας της δημόσιας υγείας».

«Σήμερα συμπληρώνουμε ένα χρόνο παρά μια εβδομάδα στο τιμόνι της χώρας και, πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, για το ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τόσες προκλήσεις. Παρά τις δυσκολίες, φυσά στην Ελλάδα ένας αέρας εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας. Ένα μαύρο σύννεφο που σκέπαζε την οικονομία και τους θεσμούς, έχει αρχίσει να διαλύεται για τα καλά.

Έχουμε μια πολύ πυκνή μεταρρυθμιστική ατζέντα να συζητήσουμε. Σημαντικά νομοσχέδια που έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη πολύ πυκνό νομοθετικό έργο που έχουμε δρομολογήσει μέχρι το τέλος του μήνα. Ετοιμαζόμαστε για την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου και έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να φέρουμε σε πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

«Βουτιά» στα τουριστικά έσοδα το πρώτο τετράμηνο του 2020

Θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Παρατηρούμε με πολλή μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας. Με λίγα λόγια, πιστεύω ότι όλοι πρέπει να πάρουμε μια βαθιά ανάσα επειδή τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά».

Οι μικρές επιχειρήσεις μπροστά σε κίνδυνο χρεών και λουκέτου – καταγγέλλουν ανεπαρκή μέτρα στήριξης

Το Μαξίμου επιταχύνει το κυβερνητικό έργο εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νομοσχέδια που προωθεί προς ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Τα θέματα που τέθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο είναι τα εξής:

 • Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών υπουργείου Οικονομικών: Ενσωμάτωση φορολογικών οδηγιών και άλλες διατάξεις.
 • Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών υπουργείου Υγείας: α) Κύρωση των από 23.6.2020 επιμέρους συμβάσεων δωρεάς μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του κοινωφελούς ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας, β) Ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε.
 • Παρουσίαση νομοσχεδίου υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Ενσωμάτωση της οδηγίας (ΕΕ) 2019/904 του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον .
 • Παρουσίαση νομοσχεδίου υπουργείου Εσωτερικών για τη διαδικασία πολιτογράφησης και την οργανωτική αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας.
 • Παρουσίαση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.
 • Παρουσίαση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του αθλητικού νομοσχεδίου
 • Εισήγηση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου ‘Ακη Σκέρτσο, σχετικά με την αναθεώρηση των ετήσιων σχεδίων δράσης και τις προγραμματικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου 2020-2021.
 • Παρουσίαση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.
 • Εισήγηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την επιλογή δικαστικών λειτουργών για την πλήρωση των θέσεων: α) Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, β) Προέδρου του Αρείου Πάγου, γ) πέντε Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου
 • Εισήγηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για την πλήρωση μιας θέσης Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 • Εισήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την επιλογή προέδρου και μελών του συμβουλίου διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
 • Εισήγηση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την υπαγωγή στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις