Ο Ν. Χουντής τονίζει πως στην απάντηση του κ. Αλμούνια εξονόματος της Επιτροπής, αναφέρεται κατά λέξη, πως «κάθε κράτος έχει την εξουσία να αποφασίσει αν θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα καταμερισμού των επιβαρύνσεων».

«Αυτό, με άλλα λόγια, σημαίνει ότι όταν υπάρχει πρόβλημα στις τράπεζες, στο οποίο δεν θα πληρώνει το Δημόσιο και θα πηγαίνει στο κρατικό χρέος, θα ακολουθηθεί το σχήμα της Κύπρου, όπου θα αρχίσουν να ζητάνε τις ευθύνες των μετόχων, των ομολογιούχων και των καταθέσεων πάνω από το ασφαλισμένο όριο, το οποίο όμως κάθε κράτος θα έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει, στο βωμό των “πρόσθετων μέτρων”», τόνισε ο ευρωβουλευτής μιλώντας στο ραδιοφώνο του Hot Doc.

Αναλυτικά η δεύτερη επιστολή του Ν. Χουντή προς τον Χοακίν Αλμούνια:

«Σας στέλνω την επιστολή αυτή που αφορά στη δήλωση του εκπροσώπου τύπου σας κ. Κολομπανί (την οποία ακόμη αναμένουμε,) σχετικά με την απάντησή σας για τα στοιχεία καταμερισμού των επιβαρύνσεων που απεικονίζονται στην ανακοίνωση 2013/C 216/01.

Σας ζητώ, εάν επιθυμείτε, να αλλάξετε την απάντηση που μου δώσατε στην ερώτησή μου εάν «έχει τη δυνατότητα ένα κράτος μέλος να προβεί σε πρόσθετα μέτρα, όπως η καταβολή εισφοράς (φορολογίας) από κατόχους ασφαλισμένων καταθέσεων, προς όφελος της κεφαλαιακής ενίσχυσης μίας τράπεζας, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή “δεν θα απαιτεί” τέτοιου είδους επιβαρύνσεις».

Σας υπενθυμίζω ότι η επίσημη απάντησή σας αναφέρει μεταξύ άλλων, το ουσιώδες ότι, «κάθε κράτος μέλος έχει την εξουσία να αποφασίσει εάν θα εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα καταμερισμού των επιβαρύνσεων».

Είμαι σίγουρος ότι θα έχω το συντομότερο δυνατό την απάντησή σας».