Συγκεκριμένα, στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο κ. Ντογιάκος αναφέρεται πως ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, για το πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, το σημείο που έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε όσον αφορά στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σκοπός της κίνησης του κ. Ντογιάκου είναι να εξεταστεί αν είχε διαταχθεί τότε έρευνα προς κάθε κατεύθυνση κι αν είχαν αποδοθεί ποινικές ευθύνες στους υπαιτίους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει οι δικογραφίες αυτές να ανοίξουν εκ νέου για να αξιολογηθούν και πάλι. Η ΕΡΤ υπενθυμίζει ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μελετά ήδη τη δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Aδενδρο Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το 2017 με 3 νεκρούς, όταν παραπέμφθηκε σε δίκη ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος ο οποίος στη συνέχεια απαλλάχτηκε των κατηγοριών.

Ο προϊστάμενος της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, Χαρ. Βουρλιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας «Voria», ανέφερε πως οποιαδήποτε οικονομική ατασθαλία ή παρανομία που έγινε τα τελευταία 15 χρόνια στις συμβάσεις του ΟΣΕ θα εντοπιστεί, ενώ ο έλεγχος θα αφορά δεκάδες πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης τόσο στον ΟΣΕ όσο και σε επιχειρήσεις, που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό.