Ο Χανς Γκρούντμπεργκ είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι υπήρξε επίσης «μια αλλαγή στο εύρος και το βάθος των συζητήσεων» και προέτρεψε την υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνηση της Υεμένης και τους αντάρτες Χούτι «να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες» που δημιουργούνται από τη νέα δυναμική.

Ο Γκρούντμπεργκ έκανε λόγο επίσης για πρόοδο στις συνομιλίες για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και των Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν. Προέτρεψε τα μέρη «να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της τρέχουσας φάσης που έχουν συμφωνήσει, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εφαρμογής».

Η βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις Τζόις Μσούγια ανέφερε επίσης πως ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν στην Υεμένη έχει μειωθεί κατά σχεδόν 2 εκατομμύρια.

Παρ’ όλα αυτά, ο ειδικός απεσταλμένος Γκράντμπεργκ δήλωσε ότι η συνολική στρατιωτική κατάσταση στη χώρα εξακολουθεί να είναι «σχετικά σταθερή» και ότι άλλα στοιχεία της εκεχειρίας συνεχίζουν να εφαρμόζονται, αν και εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του αριθμού και της έντασης των συγκρούσεων σε αρκετές περιοχές του μετώπου, συμπεριλαμβανομένων των Μαρίμπ και Τάιζ.

Χαρακτήρισε αυτά τα κέρδη «εύθραυστα» και κάλεσε την υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνηση και τους Χούθι «να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου, συμπεριλαμβανομένης της αποχής από κλιμακούμενη δημόσια ρητορική, ώστε να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση της κατάστασης».

Ο Γκράντμπεργκ δήλωσε ότι επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μόσχα, το Άμπου Ντάμπι, το Παρίσι, την Τεχεράνη και το Ριάντ, αναζητώντας κινήσεις προς την κατεύθυνση της ειρήνης, συμπεριλαμβανομένων των νέων συνομιλιών μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών.