«Αισθάνομαι ότι η Γαλλία δεν έχει επιτεθεί στον Τζούλιαν τα τελευταία 12 χρόνια και συνεπώς η Γαλλία είναι ελεύθερη να δράσει σε αντάλλαγμα για τις πληροφορίες που έφεραν το WikiLeaks και ο Τζούλιαν στη Γαλλία», δήλωσε ο Σίπτον στην Sputnik της Γαλλίας.

Ο πατέρας του Ασάνζ τόνισε ότι το WikiLeaks αποκάλυψε μια σειρά περιστατικών, συμπεριλαμβανομένης της ξένης ανάμειξης στις γαλλικές εκλογές. Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) και η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Γάλλου προέδρου, ενώ οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τους Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί
και Φρανσουά Ολλάντ, μεταξύ των ετών 2006 και 2012.

«Θα ήταν έντιμο για τη Γαλλία να προσφέρει άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ», δήλωσε ο Σίλτον. Η έκκληση του Σίτον έγινε αφού 39 γάλλοι νομοθέτες στην κάτω βουλή του Κοινοβουλίου εξέδωσαν πρόταση ψηφίσματος για τη χορήγηση ασύλου στον Ασάνζ.

«Για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Τζούλιαν Ασάνζ, δημοσιογράφος ο οποίος δέχεται αμέτρητα βραβεία, στερείται της ελευθερίας του. Το έγκλημά του; Το ότι έχει κάνει έργο υπέρ της αλήθειας και της ανεξαρτησίας», τουϊτάρισε ο Γάλλος αναπληρωτής Σεντρίκ Βιλανί στις 3 Νοεμβρίου. «Απαιτούμε από τη Γαλλία να του χορηγήσει άσυλο, για την ελευθερία του Τύπου, για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».