Στις 18 Μαρτίου, η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου έκανε ομόφωνα δεκτά τα αιτήματα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών κρατώντας ανοιχτό τον φάκελο διερεύνησης του δυστυχήματος. Η Επιτροπή Αναφορών ζήτησε γνωμοδότηση από τις επιτροπές LIBE και TRAN, πλήρη ενημέρωση και δημοσιοποίηση του σχετικού υλικού από την Κομισιόν και τον ERA, το οποίο θα πρέπει να ανακαλέσει το πιστοποιητικό ασφάλειας «μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές του Ευρωπαϊκού Δικαίου».

Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης. Στο πρόσωπό τους γράφει ”Αγώνας για Δικαιοσύνη”. Έχασαν τα παιδιά τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στην Κοινωνία Ώρα Press σήμερα Τετάρτη, δύο μέρες μετά την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, μιλά ο Παύλος Ασλανίδης. «Το αίτημά μας υπερψηφίστηκε, το ψήφισαν και οι 7 πλευρές του Ευρωκοινοβουλίου, είναι από τις ελάχιστες φορές που συμβαίνει. Το ψήφισε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, που τώρα ουσιαστικά θα επιβλέπει όλες τις διαδικασίες».

«Θα σταλεί αναφορά και στην ελληνική κυβέρνηση, και η ευρωπαία εισαγγελέας που τόσο εσκεμμένα λοιδορήθηκε από τους κυβερνητικούς θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την υπόθεση» λέει αρχικά. Κάνει λόγο για κρατικό έγκλημα. Στην ερώτηση τι όνομα φέρει ο υπεύθυνος, ο κ. Ασλανίδης απαντά ξεκάθαρα. «Ο νο1 υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Το επιτελικό κράτος. Αυτός είχε όλες τις αρμοδιότητες, αυτός ήλεγχε όλα τα υπουργεία».

Μιλά για το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος. «Συγκάλυψη-βαρβαρότητα» το ονομάζει και δεν ξεχνά ότι «πήγαν και πέταξαν υπολείμματα των ανθρώπων χιλιόμετρα μακριά στο Κουλούρι Λάρισας». Εκτιμά ότι με το μπάζωμα «κάποιους και κάτι κρύβουν». Μιλά για την έκρηξη, «από εκείνη που έφυγαν 30 άνθρωποι στο κυλικείο, δεν έμεινε τίποτα, τα παιδιά εκεί εξαϋλώθηκαν» και αποκαλύπτει πως 10 μήνες μετά το δυστύχημα «τα ειδικά σκυλιά εταιρείας που επιβάλλαμε εμείς για έρευνα ανακάλυψαν οστά από 4 κοπέλες, ταυτοποιήθηκαν 10 μήνες μετά, βρέθηκαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, χρυσαφικά, κινητά…».

«Δυστυχώς για τους κυβερνώντες έχουν μείνει μόνοι τους. Και οι ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης και η αντιπολίτευση εδώ και όλη η Ελλάδα ενώθηκαν απέναντί τους» λέει και σχολιάζει συγκεκριμένα: «τον Κυμπουρόπουλο (σ.σ στο Ευρωκοινοβούλιο στις 18 Μαρτίου) τον κρίνω ανεπαρκή. Δεν έπρεπε καν να πει αυτά που είπε. Ήταν η παραφωνία στην αίθουσα», ενώ για τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε πως «κάνει τον λαγό για την κυβέρνηση. Αν πέσει σε βόθρο, θα τον λερώσει. Μην ασχολούμαστε με αυτόν, δεν αξίζει να χαλάμε τσάμπα φαιά ουσία, δεν αξίζει να ασχολούμαστε με σκουπίδια».

Ρωτήσαμε αν παρακολουθούσε την Εξεταστική Επιτροπή. «Την περιμέναμε παρωδία. Ευτυχώς πήγε η Μαρία και τους εξευτέλισε και πήγε και ο Καραμανλής κι έβαλε το αυτογκόλ της ζωής του… Δεν τον άκουσα, σιγά μην κάτσω να τον ακούσω» λέει και συμπληρώνει «Αυτοί οι 157 είναι όλοι συνεργοί στη δολοφονία με την ψήφο τους υπέρ του Καραμανλή. Στην ιστορία της Ελλάδας, οι 16 της Εξεταστικής και οι υπόλοιποι της ΝΔ είναι συνένοχοι στη δολοφονία και τη συγκάλυψη».

Σε ερώτηση αν είχε κάποια επικοινωνία με πολιτικούς της κυβέρνησης ή/και τον κ. Αγοραστό, απαντά «πλάκα μου κάνετε; Με τον δολοφόνο του παιδιού μου να μιλήσω; Μόνο μηνύσεις κι εξώδικα στέλνουμε. Με ψεύτες και υποκριτές για ποιον λόγο να κάνεις κουβέντα;».

Ο Παύλος Ασλανίδης και οι υπόλοιποι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό έφτασαν στην Ευρωπαϊκή. Για την ελληνική και συγκεκριμένα τον Άρειο Πάγο, θα πει «παίρνουν εντολή απ’ την κυβέρνηση να υποβαθμίσουν την ευρωπαία εισαγγελέα, αλλά αυτή θα φτάσει μαζί μας στην αλήθεια».

Δικαίωση για εκείνον είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι, και «να αλλάξει η χώρα επιτέλους. Να έχουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και να φύγει ο ανεπαίσχυντος νόμος (86) με τη βουλευτική ασυλία. Είμαστε ο βόθρος της Ευρώπης». Ο κ. Ασλανίδης, εμφανίζεται βέβαιος ότι οι υπεύθυνοι, αναφερόμενος στα πολιτικά πρόσωπα, θα καταλήξουν στη φυλακή: «Δικαίωση για εμάς είναι να μπουν φυλακή. Εννοείται θα μπουν», είπε.

Στο τέλος, θα πει «Παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο, τις υπογραφές, την Ευρώπη που αγκάλιασε την προσπάθεια και την αντιπολίτευση που την είδαμε ενωμένη πρώτη φορά απέναντι στον κοινό εχθρό».